GELUKKIG HEB IK DE CD’S NOG


 Ken je de mop van die gast die naar GUNS N ROSES zou gaan? Die ging dus niet.
Ik voelde me al niet helemaal senang en temperaturen van 30 + graden helpen daar niet bij, integendeel. En dan met 50.000 man op een veld in de brandende zon staan? Nee. Ik heb gewikt en gewogen en uiteindelijk toch maar besloten het voorbij te laten gaan. Nu is de zomer sowieso al mijn minst geliefde seizoen. De tegenstrijdigheid in mij is al bij de geboorte begonnen. Ik ben geboren in de zomer waar ik dus juist het meeste hekel aan heb. In april vorig jaar de kaart al gekocht en toen niet verwacht dat uitgerekend de dag van het concert samen zou vallen met de eerste tropische dag in onze regio.


 


In 2015 werd ik geïnterviewd door de gratis krant METRO, die toen ook nog op papier verscheen, als notoire zomerhater. Op de facebookpagina van METRO kreeg ik over de 200 reacties. Van positief tot negatief. Van mensen die mijn kop niet aanstond tot ‘hij heeft wél een IRON MAIDEN shirt aan’ wat bijvoorbeeld als positief werd bevonden.


 


Over positief gesproken. Van horen zeggen heb ik begrepen dat het concert uitermate geslaagd was en de band maar liefst zo’n 30 songs heeft gespeeld. Dus toch wel jammer dat ik er niet bij geweest ben. Een dag eerder was het qua temperatuur voor mij veel aangenamer geweest bij zo’n graad of 21. De dag van het boerenprotest in Stroe waar boeren demonstreerden tegen het stikstofbeleid. De gemoederen daarover lopen hoog op. CU voorman Gert Jan Segers is zelfs al bang voor een burgeroorlog. Oftewel CIVIL WAR , toevallig een song van GUNS N ROSES die ze volgens mij ook in het stadspark gespeeld hebben.


 


In de zomer van 2022 is live muziek dus helemaal terug van weggeweest en het is dan ook niet zo vreemd dat de ene na de andere band ons land aandoet voor een of meerdere concerten. Al vraag ik me daar soms bij af of een bepaalde band de houdbaarheidsdatum al niet heeft overschreden. Neem nu bijvoorbeeld de band WHITESNAKE waar onze Nederlandse gitaartrots ADJE VAN DEN BERG nog een tijd deel van uitgemaakt heeft. Zanger DAVID COVERDALE is wat stembereik betreft echter volledig uitgerangeerd en het heeft bijna iets gênants hem op het podium bezig te zien. Ze zijn momenteel bezig met een afscheidstournee, daar komen ze mijns inziens net iets te laat mee. Dat geldt ook voor mijn jeugdidolen KISS. Ook bezig met hun laatste tour.


 


Zanger PAUL STANLEY heeft praktisch geen stem meer en kwade tongen beweren dat hij gebruik maakt van tapes. Bassist met de lange tong GENE SIMMONS staat nog altijd bloed te spugen, en waar dat er in de jaren 70 uitwindend opzag heeft het nu toch iets potsierlijks. Ze stoppen op het hoogtepunt zeggen ze, maar dan hadden ze wat mij betreft al eerder op moeten houden. Ik heb dan ook geen kaartje gekocht voor hun concert in de ZIGGO DOME op 21 juli.


 


Ik ben niet naar GUNS N ROSES geweest, gelukkig heb ik hun cd’s nog wel. En op die manier klinkt elke band goed. Hoe oud ze ook zijn. Ik ga even APPETITE FOR DESTRUCTION opzetten. Misschien wel hun beste plaat.