Vijf cursisten krijgen certificaat uitgereikt in de Bibliotheek in Roden.De cursus (omgaan met de digitale overheid) is na twee jaar corona weer gestart. De eerste 5 cursisten hebben het certificaat ontvangen, na 4 lessen van 1,5 uur in vier weken tijd. Marjan Louwes, medewerkster van de Bibliotheek, reikte de certificaten uit. Iedere cursist kreeg behalve het certificaat ook een mooie roos uitgereikt.


 


De overheid communiceert steeds vaker digitaal met zijn inwoners. Om in te loggen heb je daar vaak Digid bij nodig. Deze manier van communiceren is niet voor iedereen eenvoudig. De bibliotheek is de plaats waar men zich kan laten scholen of bijscholen. Dit gebeurt in kleine groepen van vier tot zes personen, zodat iedereen veel persoonlijke aandacht krijgt. Deze cursus is het vervolg op debeginners cursus “Klik en Tik” , waarin men de basisbeginselen leert, hoe om te gaan met de computer. Deze cursussen zijn gratis. Je hoeft ook geen lid te zijn van de bibliotheek. Bij voldoende belangstelling organiseren de Bibliotheken in Roden, Norg, Veenhuizen en Peize, deze cursussen. Via de Bibliotheek kan men zich aanmelden. Dit kan persoonlijk of via de het telefoonnummer: 0880128245.


 


Op de foto van l.n.r. : Rob Schaank (docent), Hans de Haan, Atje van den Boogaart, Jan Oosterhof, Hilly Tepper, Piet Meijer, Roel van Genne (docent)