-
SimCPR verkozen tot Drentse startup 2022
20.Jun.2022

SimCPR verkozen tot Drentse startup 2022

 

SimCPR Medical is gisteren uitgeroepen tot Drentse startup 2022 tijdens de uitzending van de finale door RTL Drenthe. Arts-uitvinder Harry Palsma demonstreerde tijdens de pitch zijn reanimatie polsband, een wereldprimeur voor het bedrijf, gevestigd in – en in samenwerking met - Health Hub Roden. 

 

De reanimatie polsband, de SimCPR®Pro, laat zien of je de hartmassage effectief uitvoert. Een knipperend lampje geeft het juiste tempo aan, een groen lampje betekent dat je diep genoeg drukt. 
Dit vergroot de overlevingskans. Bovendien geeft de feedback hulpverleners meer zekerheid tijdens het reanimeren en is er ook na de reanimatie minder onzekerheid of het wel goed is gedaan.  
Tijdens de komende TT dragen alle dienstdoende EHBO’ers een SimCPR®Pro. Maar ook op gebied van reanimatie opleidingen krijgt Drenthe de primeur. Het Instituut voor Veiligheid & Milieu (IVM) uit Coevorden is de eerste opleider in ons land die al haar reanimatiecursisten gaat trainen in het gebruik van SimCPR polsband.

 

Studies laten zien dat eerste hulpverleners in de praktijk vaak niet diep genoeg (durven) te drukken tijdens een hartmassage. Er is onzekerheid door gebrek aan ervaring en angst om iets te beschadigen. Bij professionele hulpverleners is het tempo van de hartmassages nog wel eens te hoog.

 

Tot nu toe krijgen eerste hulpverleners alleen feedback tijdens het oefenen op een reanimatiepop.
De reanimatie polsband van SimCPR geeft hulpverleners eenvoudige feedback tijdens de reanimatie
zelf. Een groen LED-lampje brandt continu zodra diepte (≥ 5 cm) en tempo (100-120/min) van de
hartmassage optimaal zijn Palsma introduceerde de AED in ons land en groeide uit tot marktleider. Hij verkocht zijn bedrijf en investeerde daarna in de ontwikkeling van de reanimatie polsband. Samen met Dr. Erik Damen, expert op gebied van versnellingsmeters, werkte hij 7 jaar aan een betaalbaar reanimatie hulpmiddel voor alle hulpverleners.

 

 

Foto: Directeur Peter Boonstra feliciteert Harry Palsma met het winnen van Drentse Startup 2022

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.