-
Hoogtepunt Oerol Festival te zien in Veenhuizen
20.Jun.2022

Hoogtepunt Oerol Festival te zien in Veenhuizen

 

De Gronings/Drentse voorstelling ‘Hier valt niets te halen’ door Wabi Sabi Theater in samenwerking met Het Houten Huis en Peergroup is uitgeroepen tot hoogtepunt van het Oerol Festival op Terschelling. Het stuk is nog van 7 t/m 10 juli te zien bij Coco Maria in Veenhuizen.

 

‘Hier valt niets te halen’ is een verzameling van scènes waarin een modderig decor, dans, spel en livemuziek samenkomen. Absurde beelden en serieuze verhalen vormen de basis, terwijl ook humor een belangrijk onderdeel is. Het stuk, geregisseerd door Maarten Smit van Wabi Sabi Theater in Groningen, is gebaseerd op onderzoek naar armoede in Nederland. Op basis van onder andere verhalen van ervaringsdeskundigen wordt een voorstelling neergezet, die de bezoeker laat ervaren wat leven in armoede doet met mensen.

 

Oerol-programmeur Sabine Pater noemt de voorstelling haar mooiste moment op Oerol dit jaar.

 

Sabine Pater: ”De voorstelling voelde enorm in balans: de tekst, de muziek, dans, beweging, het gebruik van de locatie en het belangrijke onderwerp van de voorstelling zelf: armoede. (.…) Als je het publiek meeneemt in de verwondering en de belevingswereld, als de verbeeldingskracht centraal staat, dat is wanneer het je raakt, dan voel je het in je lijf.”

 

Pater was niet de enige die onder de indruk was: menig bezoeker kwam zichtbaar aangedaan de tribune af. De voorstelling is nog te zien in Veenhuizen, in de achtertuin van Coco Maria, waar ooit Het Derde Gesticht stond. Daar, waar oorspronkelijk ook het plan ontstond voor de succesvolle voorstelling ‘Het Pauperparadijs’, die dit jaar niet door kon gaan. De geschiedenis van armoede in Nederland lijkt daarmee onlosmakelijk verbonden met deze plek.

 

Kaarten voor ‘Hier valt niets te halen’ zijn te bestellen via peergroup.nl. Voorafgaand aan de voorstelling (en op zondag naderhand) is voor een beperkt aantal mensen een (vegetarische) dagschotel door Marije Lamsma van Kookpit bij te bestellen.

 

Voorstellingen

Donderdag 7 juli 20:30 uur

Vrijdag 8 juli 20:30 uur

Zaterdag 9 juli 20:30 uur

Zondag 10 juli 16:00 uur

 

Locatie

Coco Maria, Stoomweg 3,  Veenhuizen

 

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.