-
MHC Roden Dames 1 promoveert na play-offs naar de 3e klasse!
20.Jun.2022

Afgelopen zondag stond voor het eerste dames team van Roden de play-offs voor promotie naar de derde klasse op het programma. Nadat ze in de competitie op 2 punten de titel misliepen, hadden ze als nummer 2 nog een 2e kans op promotie. Hiervoor moesten play-offs gespeeld worden in Arnhem. Samen met 5 andere nummers 2 uit de vierde klasse(er zijn 6 vierde klasses) werd er gestreden om 2 promotie plekken. De eerste wedstrijd werd gelijk gespeeld tegen Prinsenbeek uit Breda. Er had meer in gezeten, maar de bal wilde er helaas niet in. De 2e wedstrijd werd er verloren tegen Deurne en daardoor leek Roden er na 2 wedstrijden niet heel goed voor te staan. Gelukkig speelde alle andere ploegen gelijk en daardoor bleef de achterstand beperkt. In de 3e wedstrijd moest er gewonnen worden van Woerden. Bij verlies zou Roden uitgeschakeld zijn. Na een 1-0 achterstand, kwamen de dames goed terug. Eerst was het Elise Brink die een strafcorner binnen sloeg en vervolgens was het Rosanne Bulthuis die Roden naar een 2-1 overwinning sloeg. Roden deed weer volop mee in de strijd om promotie. De vierde wedstrijd werd gespeeld tegen Oosterbeek. De stand op de ranglijst was om te snijden. Prinsenbeek stond op 5 punten, Oosterbeek, Woerden, Roden en Deurne stonden op vier punten en Mijdrecht stond op 2 punten. Kortom winnen was enorm belangrijk en zo geschiedde. Meike Oosterom sloeg de bal met haar backhand het net in en verder werd er niet gescoord. 1-0 overwinning op Oosterbeek dus en voor Roden kwam promotie nu wel heel dichtbij. In de laatste wedstrijd tegen Mijdrecht volstond een gelijkspel. Aangemoedigd door het fanatieke meegereisde publiek gaf Roden helemaal niks weg. Het scoorde ook niet en dankzij deze razenspannende,

maar bloedeloze, 0-0 was promotie een feit!

Het feest kon beginnen en dit was een kers op de taart op een enorm succesvol seizoen voor MHC Roden. Beide eerste teams promoveerden, het tweede heren team promoveerde ook, Jong Dames speelden op het Nederlands Kampioenschap tegen de beste 7 andere teams uit Nederland en er werden maarliefst 8 jeugdteams kampioen. Het kon bijna niet beter zouden pessimisten zeggen. De optimist zou zeggen: het begin van een heel mooi sprookje over MHC Roden is geschreven. 

Na de zomer komen de dames van MHC Roden uit in de derde klasse, met teams uit onder andere Apeldoorn, Enschede, Flevoland. 

Hockey leeft weer in Roden, dus komt dat zien! 

 

“Foto’s gemaakt door Han Kluppel”

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.