BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

De selectie van kv Noordenveld speelde afgelopen zaterdag 18 juni in Oerterp hun laatste wedstrijden in de veldcompetitie tegen Oerterp/VKC. Er stond voor beide ploegen veel op het spel want beiden waren nog in de race voor het kampioenschap. Na een overtuigende 5-21 overwinning van het tweede, was het aan de hoofdmacht van Noordenveld om dit goede voorbeeld te volgen.
Voorafgaand aan beide wedstrijden nam de selectie een minuut stilte in acht ter nagedachtenis aan het overlijden van Jansje Bos.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter van der Leeuw, schoot Oerterp/VKC uit de startblokken. Mark Steenbergen over zijn laatste wedstrijd als trainer/coach bij Noordenveld: “We moesten minstens een punt halen om niet van een andere uitslag afhankelijk te zijn. Door de spanning die erop zat leek die opdracht in de beginfase niet te doen. We maakten verdedigend fouten en konden elkaar aanvallend nauwelijks vinden zodat het na vijf minuten al 4-0 voor de thuisploeg stond.
Gelukkig maakten we daarna wel weer de aansluiting maar de scores waren mede door het grote veld duur de eerste helft”. In de laatste 2 minuten van de eerste helft wist de hoofdmacht, door twee mooie afstandsschoten van Anna de Boer en Romee de Rink, de stand gelijk te trekken. Er werd gerust met een stand van 6-6.

Direct in de tweede helft wist de eerste Mastselectie een gaatje van 2 goals te slaan. “Tweede helft kregen we loon naar werken. We stopten veel energie in het (uit)verdedigen waardoor we Oerterp op 4 goals wisten te houden. Aanvallend wisten we makkelijker juiste kansen en mensen te vinden maar we misten aanvankelijk nog vrij veel. We kropen wel langzaam van ze weg en na de 9-11 en 9-12 was het verzet van Oerterp gebroken en konden we de laatste minuten genieten van het kampioenschap en nog een paar fraaie goals maken”. De laatste treffer van de wedstrijd kwam op naam van Sven Stobbe die de eindstand besliste op een 10-16 overwinning.

Na afloop van de wedstrijd werden de bloemen in ontvangst genomen van voorzitter Jacco Thijen en kon de champagne worden gepopt. Het bleef nog lang gezellig in de kantine aan de Borglaan in Roden!

Scores Noordenveld: Sven Stobbe 4, Lianne Bangma 4, Jasper Lutter 3, Anna de Boer 3, Evelien Tepper 1, Romee de Rink 1

Tekst geschreven door speelster Lianne Bangma.