-
G-golfers Golfclub Holthuizen terug van Special Olympics
18.Jun.2022

G-golfers Golfclub Holthuizen terug van Special Olympics

 

Ze zijn inmiddels al weer een weekje thuis, en hebben dus genoeg tijd gehad om alle indrukken te verwerken. Behangen met medailles, keken Janine, Job en Sander samen met hun begeleiders terug op een prachtig sportief weekend in Twente.

 

Na een paar jaren zonder Special Olympics, was het weer heel bijzonder voor onze G-golfers om deel te mogen uitmaken van deze bijzondere gebeurtenis. Meer dan 3000 sporters vanuit verschillende disciplines waren afgereisd naar Twente om op 25 verschillende locaties hun eigen sporten te beoefenen. Voor Janine, Job en Sander waren de wedstrijden op de prachtige Twentsche Golfbaan. Maar eerst was er natuurlijk nog het Openingsfeest in het Fanny Blankers Koen stadion. Onze golfers waren onder de indruk van de parade van atleten (waar ze zelf aan meededen) en van de opening zelf - compleet met olympisch vuur - maar ze waren toch het meest enthousiast over de muzikale bijdrage van Ronnie Ruysdaal. Lekker in polonaise door het stadion, wat een pret!

 

Ze konden het niet al te laat maken, die vrijdag, want de volgende dag moest er gegolfd worden. Aan de hand van de resultaten van die 9-holes wedstrijd, die de golfers samen met hun unified speler speelden, werd bepaald in welke divisie ze op zondag zouden starten. Onze golfers kwamen allemaal in een verschillende klasse terecht, en haalden daar ook medailles. Maar daarover later meer.

 

Want eerst was er nog het grote feest, op zaterdagavond. Alle atleten hadden het prima naar hun zin in de feesttent en er werd volop gedanst onder andere op de meezing-muziek van Jannes.

 

Zondag waren er dan de uiteindelijke wedstrijden. Natuurlijk was het spannend, maar met behulp van de medespelers en niet te vergeten de coaches, wisten onze drie de zenuwen aardig in bedwang te houden. Job had geweldig mooie lange slagen en werd winnaar in zijn klasse. Hij ging met een ‘gouden’  medaille naar huis. Janine haalde in haar klasse zilver en Sander behaalde een bronzen medaille. Drie podiumplaatsen dus. Wat zijn we trots op onze bijzondere golfers!

 

Tijdens de nazit een week later wordt nogmaals benadrukt dat het sporten voor deze bijzondere doelgroep zo belangrijk is. Goed voor de motoriek, concentratie en natuurlijk ook voor de onderlinge contacten. We hopen dan ook dat nog veel meer G-sporters hun weg naar de diverse sportclubs vinden, en misschien ooit ook hun club vertegenwoordigen bij de Special Olympics. Via ‘unieksporten.nl’ zijn de adressen van deelnemende organisaties te vinden.

 

Golfclub Holthuizen is blij met deze drie bijzondere leden, die onze club toch maar weer eens mooi landelijk onder de aandacht hebben gebracht. Gefeliciteerd Janine, Job en Sander. Jullie zijn kanjers!

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.