-
Druk met aanleg nieuwe ijs- en skatebaan in Zevenhuizen
17.Jun.2022
Het Groningse Zevenhuizen kan binnenkort het hele jaar de wielen en ijzers onderbinden. Samen met het lokale grondverzetbedrijf Zoutman is KWS namelijk druk met de aanleg van een nieuwe ijs- en skatebaan. Van asfalt, voor de duidelijkheid.
 
 
De vrijwilligers in het dorp Zevenhuizen houden niet van stil zitten. Zo bleek een aantal jaar geleden, toen er – na een bijdrage van 2,5 miljoen euro vanuit de gemeente Westerkwartier – nog 1,5 miljoen euro nodig bleek voor de bouw van een multifunctionele accommodatie. Met vele acties, een hoop vrijwilligers en vooral heel veel eigen arbeid wisten de inwoners van het Groningse dorp een droom tot werkelijkheid te maken: In augustus werd MFC De Molenstreek dan eindelijk geopend.
 
 
Het enige wat er nog bleek te missen was een multifunctionele plek voor vertier, zowel in de zomer als in de winter. Gesteund door de gemeente ging IJsvereniging Voorwaarts in gesprek met KWS om de mogelijkheden door te nemen. Een ijsbaan met een bodem vandoor KWS ontwikkeld asfalt bleek de perfecte oplossing. In de zomer is er ruimte voor markten, braderieën en skeelerplezier en in de winter kan door combinatie van een afsluitklep en pomp de ‘bak’ onder water worden gezet. En met een beetje vorst én een beetje geluk kunnen de ijzers dan weer uit het vet.
 
 
De vereniging en gemeente zien de ijsbaan dan ook als een belangrijke impuls voor de toekomst van Zevenhuizen: ‘Het verenigingsleven is zo belangrijk voor ons in Zevenhuizen. Bijna iedereen hier doet wel iets voor het dorp. Nu zitten we allemaal op één plek met gedeelde faciliteiten én een nieuwe multifunctionele ijsbaan. Dat hebben we toch maar mooi even voor elkaar gekregen met mekaar.’
Het aanbrengen van de onderlaag is 14 juni afgerond. Als alles volgens planning verloopt brengt KWS op 21 juni aanstaande de deklaag aan op het 5400 m2 grote perceel.
BRON/Foto's KWS
Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.