-
Uitnodiging voor de officiële opening van Groene Ontmoetingsplek in Roderwolde
16.Jun.2022

Graag willen we u uitnodigen voor de officiële opening van onze Groene Ontmoetingsplek.

 

Op het moment dat we dit schrijven is het eind mei. Na 4 jaar van voorbereidingen zijn we bijna bij de finish en is de groene ontmoetingsplek in het hart van Roderwolde klaar.
Dit willen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. We zullen deze nieuwe plek officieel openen op vrijdagmiddag 24 juni om 16.00 uur middels het doorknippen van een lint. We nodigen daarom iedereen uit Roderwolde: jong en oud uit om hierbij aanwezig te zijn. Aansluitend aan de opening houden we namelijk een gezellig dorpspicknick en kan iedereen onder het genot van een hapje en een drankje alle nieuwe dingen bekijken en uitproberen!

 

Wat kunt u hier straks allemaal vinden?
Een heleboel nieuwe aangeplante struiken en bomen. Deze zijn aangeschaft met een subsidie van IVN (Tiny Forest) en voor een deel uit de subsidie die we via het Dorpenfonds hebben aangevraagd.
Alle bomen en planten zijn geleverd door Kwekerij Vrieling en met behulp van vele vrijwilligers en de schoolkinderen geplant. Daarnaast wordt er een jeu de boules baan aangelegd waar jong en oud samen gezellig een spelletje kunnen spelen. Deze jeu de boules baan wordt gesponsord door het dorpshuis Roderwolde. Voor de schoolkinderen worden er een heleboel nieuwe speeltoestellen geplaatst en ook zal de zandbak op het kleuterplein worden vervangen door een rolstoelvriendelijk speelhuis met een zandbak en een heuse brug. De kinderen krijgen een buitenkeuken en waterpomp tot hun beschikking. De door juf Annie Sikkenga zo gemiste berg zal ook worden gerealiseerd: Mount Annie! Een buitenleslokaal zal ook niet ontbreken.

 

In het midden van het grote veld komt een tent waaronder tijdens evenementen heerlijk een hapje of drankje genuttigd kan worden. Deze tent wordt omringd door allemaal fruitbomen. De tent is mede gefinancierd met een donatie van de Wolmer. De overige sponsoren van de Groene Ontmoetingsplek zijn: VOOOR, Oudervereniging OBS Het Palet, Dorpsbelangen Roderwolde e.o., Univé, Kidscasa en loonbedrijf van der Berg.

 

Tot slot nog voor de duidelijkheid:
Vrijdag 24 juni 16.00-18.00 uur
Dorpspicknick ter gelegenheid van de opening van de Groene Ontmoetingsplek!

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.