-
Reclame voor lekker zitten
16.Jun.2022

Reclame voor lekker zitten

 

Rechtop zitten is goed voor de rug en onderuitgezakt zitten is slecht voor de rug. Dit is iets wat ik als fysiotherapeut vaak hoor, maar waar ik het niet volledig mee eens ben. Lees hier waarom! Het is namelijk niet slecht voor uw rug als u onderuitgezakt in uw luie stoel zit. Het heet niet voor niets een luie stoel. Toch zie ik vaak mensen kaarsrecht in de stoel zitten. Als u dit leest, wilt u dan het volgende proberen?

 

1. Focus op de buikspieren
De buikspieren houden ons overeind en als u in de luie stoel zit hoeft u deze niet te gebruiken. Wanneer u deze kunt ontspannen, is het ademhalen ook makkelijker omdat de longen meer ruimte hebben. Een zogenaamde buikademhaling werkt ontspannend en zo ontpant u dubbelop.

 

2. Focus op de bilspieren
Uw zitvlak hoeft bij het zitten in de luie stoel niets te doen, dus waarom zou u zich daar aanspannen? Laat de spanning wat vieren.

 

3. Zak een beetje onderuit

De boog hoeft niet altijd gespannen te zijn, en een beetje onderuitzakken heeft nog nooit iemand kwaad gedaan. Wees niet bang om te variëren van houding, uw rug is u dankbaar.

 

Lukt dit niet of heeft u pijn? Dan is het tijd om eens een afspraak te maken met mij. Dan komt u bij
me langs aan de Kanaalstraat en kunnen we uw mogelijkheden bespreken. Mijn telefoonnummer staat op beweegpost.nl/contact

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.