Een grandioos weekend Special Olympics Nationale Spelen Twente met allemaal winnaars


Enschede, zondag 12 juni 2022


Met ruim 6.500 uitgereikte medailles beleefden 3.000 sporters en coaches de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022 als nooit tevoren


 


Dit weekend waren de Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente. Ruim 2.300 sporters met een verstandelijke beperking uit binnen- en buitenland gingen de sportieve strijd aan met elkaar. Nog nooit werden de Nationale Spelen zo groots neergezet. In handen van de Twentse organisatie die met ruim 2.800 vrijwilliger actief waren werd alles uit de kast gehaald om de sporters een toernooi van hun leven te laten spelen.


 


Het sportweekend werd ingeleid door een heuse openingsceremonie in het FBK-Stadion. Met de ceremonie - die bol stond van olympische allure, met prominente gasten, en uitzinnige sporters - werd de toon al gezet. Op de sportlocaties verspreid over heel Twente werden de 24 sporttoernooien vol enthousiasme afgewerkt. Zonovergoten speelvelden, een bruisend kleurrijk Special Olympics dorp, tot op het bot gemotiveerde sporters en hartverwarmende supporters. Het recept waarmee het sportfestijn alle records verbrak.


 


De zwemmers van Flotar streden in het zwembad het Ravijn in Nijverdal.


En met succes! Alle zwemmers zijn met een medaille naar huis gegaan.


Zo wonnen Lukina Rutgers, Alexander Wassenaar en Renske Wekema goud!


En was er brons voor Gilia Alveringh, Xiao Xin Noorlander en Pieter Wijnja.


Ook de coaches (Margreet Plazier en Luciënne Winkels) kregen deze Nationale Special Olympics enorme waardering in de vorm van een prachtige medaille.


Naast de wedstrijden werd er ook nog genoten van een groot feest met verschillende artiesten.


Moe maar voldaan kwamen de sporters en hun coaches gisteravond laat weer terug in Roden