Vastgezet Bericht.

#VOETBAL Programma Mannen & Vrouwen

a.s. zondag mannen

RODEN - TVC'28 2-2

GOMOS - WVV gestaakt

PEIZE - Noordster 1-0

ZEVENHUIZEN - Blue Boys 2-1

De Sweach - NIEUW-RODEN 6-1

WILPER BOYS

Tegen het decor van historische gebouwen, statige lanen en wondermooie natuur verrijst op 19 en 20 augustus het intieme Festival Veenhuizen met concerten, pop-up optredens, verhalen, wandelingen en gezellige horecalocaties. Festival Veenhuizen is een uniek zomerfestival met klassieke muziek en verwante genres. Op woensdag 15 juni om 14.00 uur start de kaartverkoop voor deze vierde editie.


 


Het programma start op vrijdag 19 augustus met een openingsavond bestaande uit twee concerten op twee verschillende plekken. In de Koepelkerk speelt Spinvis en in de Grote Kerk het topensemble De Formule. Op zaterdag 20 augustus zijn er verspreid over locaties in Veenhuizen concerten te bewonderen. Het programma is breed en omvat zowel klassieke muziek als aanverwante genres. Zo speelt blokfuitiste van wereldfaam Lucie Horsch muziek van onder andere Piazzolla en Stravinsky, versmelt het Fins-Nederlandse wondertrio Peltomaa Fraanje Perkola vroege muziek, jazz en Finse folk en garanderen de Balkan Brothers je het echte balkangevoel in een stijlvol en energiek concert in de Koepelkerk.


 


Een plek vol verhalen


Veenhuizen is een plek vol verhalen. De voormalige Kolonie van Weldadigheid heeft een rijke geschiedenis en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Raak gevangen door de muziek in de straten, in een omgeving die meer dan anderhalve eeuw afgesloten was van de rest van de wereld. Bezoek optredens op historische locaties, maak een (muziek)wandeling of word verrast door een concert vanaf je terrasstoel bij de lokale horeca: proef het lokaal gebrouwen bier bij Maallust, de eigen gemalen koffie van Koffielust of combineer een lunch met muziek bij Bitter & Zoet.


 


Fuse maakt avontuurlijk festivalprogramma


De programmering van het festival is dit jaar opnieuw in handen van Fuse. Ook de derde editie werd door hen geprogrammeerd. Fuse is een veelzijdig ensemble dat al jaren menig podium bestiert en in 2019 de Edison Klassiek publieksprijs in de wacht sleepte. Ze zijn ook bekend als huisband van tv-programma Podium Witteman, waar ze sinds 2015 vaste gast zijn. Het muzikale DNA van Fuse en de frisse blik van het zestal op klassieke muziek en verwante genres is ongetwijfeld terug te zien en horen op Festival Veenhuizen. Zelf spelen ze ook op het festival, zo sluiten ze het festival af met een feestelijke ‘Ellington Special’ op het buitenpodium bij Coco Maria.


 


Op woensdag 15 juni om 14.00 opent de kaartverkoop voor het festival. Vrienden van het festival kunnen vanaf 13 juni om 14.00 met voorrang bestellen. Voor meer informatie over het programma en voor het reserveren van kaarten: www.festivalveenhuizen.nl.