Spectaculaire paardenshow in PeizeVandaag vond de 19e editie van de paardenshow in Peize plaats. Het bestuur van de Vereniging Volksvermaken Peize en en alle vrijwilligers stonden al vanaf februari dit jaar te popelen om een gevarieerd programma aan te bieden. En dat is ze gelukt.
De dag werd geopend met een defilé van ijzeren paarden. Er werden meerdere tuigpaarden geshowd en er was een dressuurclinic te zien met 2 amazonesvan Z Friesen Team Groningen op prachtige Friesen. Bij de demonstratie schapendrijven liet herder Michiel zien hoe een Border Collie leert om schapen te drijven en hij gaf ook een leuke demonstratie waarbij hij de schapen tussen alle kinderen door liet lopen. Het showteam van Appie toonde hoe veelzijdig zijn politiehonden zijn. Ook het vliegend tapijt vond gretig aftrek bij de kinderen; zij mochten zich laten voortrekken door 2 trekpaarden. Het showteam van Jos Clemens liet spectaculaire acties zijn met paarden en roofvogels.


 


Het was een drukbezocht evenement met perfect weer voor de betreffende activiteiten. De organisatie mag terugkijken op een geslaagde dag.


 


Foto's© ditisRODEN.nl Arjan Boer


Film 1 Caren Appelman


Film 2 Roel Lubbers