Speelgoedmuseum Kinderwereld start op 11 juni 2022 met de nieuwe thematentoonstelling Tiny Houses, wonen en werken in het klein! Huizen groot, huizen klein, in Kinderwereld zal alles tiny zijn. Je kijkt je ogen uit in een mega-opstelling van meer dan 85 poppenhuizen, interieurtjes, winkeltjes, kastelen, burchten en pakhuizen. Barbie, Playmobil en het wereldberoemde Muizenhuis van Karina Schaapman maakt de collectie compleet.

 

 

Het welkomstwoord voorafgaand aan de officiële opening van Tiny Houses -wonen en werken in het klein- werd vrijdagmiddag verricht door Daniëlle Lokin, directeur en bestuurder van Speelgoed museum kinderwereld Roden. De tentoonstelling werd geopend door Renske Bult, beleidsmedewerker kunst & cultuur van de gemeente Noordenveld. Deze functie heeft Renske exact 7 jaar en 1 maand vervuld, want per 1 juni jl is zij in deze functie niet meer werkzaam voor de gemeente Noordenveld. 

 

 

Vanwege de plezierige en hechte samenwerking werden er, zowel door Daniëlle Lokin, als ook door Alice van Zijderveld, (colletiebeheerder van Speelgoed museum kinderwereld Roden vanaf 1 oktober 2021) lovende woorden gesproken richting Renske Bult. Naast een prachtig boeket bloemen en een toepasselijk cadeau ontving zij een erfgoed koepel; dit omdat zij zich enorm heeft ingezet voor het cultureel erfgoed in Roden. Ook Laura Veenstra, eindexamen kandidaat media en vormgeving aan het ROC te Drachten en stagiaire bij Museum Kinderwereld, werd uit het publiek naar voren gehaald en geroemd om haar bijdrage en inzet.  Laura maakte brochures voor de tentoonstelling en ontwierp o.a. de flyers. Verder werden natuurlijk ook de vele vrijwilligers genoemd. Zonder hen is het museum nergens! Hulde dus voor deze enthousiaste groep mensen. 

 

 

Kortom, een uitstapje naar Speelgoedmuseum Kinderwereld is een belevenis voor het hele gezin!
Het museum is geopend op dinsdag t/m zondag tussen 11 en 17 uur.
Adres: Brink 31, 9301 JK Roden. Telefoon 050 5018851. www.museumkinderwereld.nl 

Foto's© Gerda Slotegraaf