Cor Ensing (87 jaar) en Tjoukina Ensing-Hulshof (84 jaar) zijn op 8 juni, 60 jaar getrouwd.

Wethouder Kirsten Ipema kwam hen namens de gemeente Noordenveld feliciteren met dit heugelijke feit.
Cor is een geboren en getogen Peizenaar. Tjoukina komt uit Een, maar mag zich inmiddels, na 60 jaar, wel een echte Peizenaar noemen. Ze hebben een dochter en zoon en 6 kleinkinderen.

De ouders van Cor hadden een boerderij aan de Roderweg welke Cor en Tjoukina over hebben genomen, welke inmiddels wordt bestierd door hun zoon.
In het begin van hun trouwen moest er nog met paard en wagen en veel met de hand gewerkt worden. Later deed de mechanisatie zijn intrede, zoals een melkmachine, de eerste trekkers en de daarbij behorende machines. Maar ook de Hollandse stal werd begin jaren 70 vervangen door een ligboxenstal. Cor en Tjoukina hebben altijd geïnvesteerd in het vernieuwen van hun boerderij.
Inmiddels wonen ze zelf in de woning tegenover de boerderij. Cor gaat nog regelmatig naar de boerderij waar hij nog vele klusjes voor zijn rekening neemt. Tjoukina werkt regelmatig in de tuin en ze mogen beide ook graag lezen of maken een ritje met de auto of pakken op een mooie dag de fiets. Nee, deze fitte tachtigers vervelen zich geen moment.

Van harte gefeliciteerd!