Roden O19-1 wint van koploper ONB O19-1

Roden – In aanloop naar de wedstrijd van deze zaterdagmiddag op het sportpark aan de Norgerweg van de voetbalvereniging vv Roden vierde heel Roden kleintje Rodermarkt. De vraag was natuurlijk of de spelers van Roden wel fris aan deze wedstrijd konden beginnen. Er stond in de wedstrijd tegen ONB uit Drachten zeker nog wel wat op het spel. Als Roden zou winnen dan had het nog alle kans op het kampioenschap. Het is daarbij wel afhankelijk wat een aantal andere ploegen zouden gaan doen. Als ONB zou winnen, dan was het vandaag al kampioen. Het was tevens de laatste wedstrijd voor de coach/ trainer Gydo Jagersma in dienst van vv Roden, hij krijgt de kans om het volgend seizoen een stapje hoger te trainen bij de jeugd van Be Quick. De carrière van Gydo bij Roden is er één van vele kampioenschappen en bijzondere prestaties met verschillende teams.

De wedstrijd begon om 13:00 onder de leiding van de goed fluitende Nick Matulessy. In de eerste helft zijn de beide ploegen aan elkaar gewaagd. ONB lijkt wat gemakkelijker te voetballen, maar zeker achterin staat het bij Roden als een huis. De keeper van Roden was superieur in de 16 meter. Ondanks de felle strijd op het middenveld, waren er over en weer alleen wat kleine kansjes. De 0 – 0 ruststand was dan ook een terecht, beide clubs verdienden in deze fase niet meer.

In de tweede helft werd de wedstrijd al snel door Roden opengebroken. In de vijfde minuut verloor een speler van ONB de bal bij de middenlijn. Roden onderschepte de bal en speelde de bal direct diep, alleen voor de keeper schoof de spits van de Roden de bal door de benen van de uitkomende keeper van ONB. Roden stond verassend snel met 1 – 0 voor. Toch was de 1 – 0 niet echt een bevrijding, Roden liep achteruit en gaf de regie van de wedstrijd uit handen. Met vereende krachten werd aanval na aanval van ONB afgeweerd. Na een half uur werd een vermeend buitenspel doelpunt van Roden afgekeurd na aangeven van de grensrechter, altijd jammer als een grensrechter het niet helemaal “goed” ziet. Met een 1 – 0 stand bleef het natuurlijk erg spannend. Tot in de laatste minuut toen Roden profiteerde van de chaos in de 16 meter van ONB en de 2 – 0 scoorde. De grensrechter van ONB had natuurlijk weer de vlag in de lucht, gelukkig keurde de scheidsrechter Nick Matulessy op eigen waarneming het doelpunt goed. Een goede scheidsrechter doet inderdaad een stapje meer om niet meer helemaal afhankelijk te zijn van deze grensrechter.

Al met al een terechte overwinning voor Roden en coach Gydo Jagersma. De overwinning in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen is natuurlijk een mooi afscheid voor Gydo, maar het zou natuurlijk nog mooier zijn als het team ook nog kampioen zou worden in deze competitie. Zoals reeds eerder gezegd, daarvoor moet Roden nog even geduld hebben en de uitslagen van de andere wedstrijden afwachten.