Tom Visser kampioen; Arend van der Burgh nipt winnaar B-groep 


 


Dat Tom Visser de nieuwe clubkampioen van Schaakclub Roden zou worden, stond al enige weken vast. Lieuwe Boskma won vorige week van de koploper en onderstreepte deze week zijn prima vorm door van Mark Hoogendijk te winnen, maar Visser kon niet meer worden ingehaald. Desondanks was de laatste ronde zeer spannend, want de strijd om de eerste plaats in de B-groep lag nog wijd open.


Arend van der Burgh ging aan de leiding, maar verloor van Dick Dalmolen. Dalmolen stelde daarmee zijn vierde plaats in de eindrangschikking veilig, achter Johan Zwanepol, die remiseerde met Jan van Spijker. Voor Van Spijker was dit weliswaar een eervol resultaat, maar toch ook een kleine deceptie. Door de nederlaag van Van der Burgh had een overwinning hem de zege in de B-groep opgeleverd, nu eindigde hij met een minieme achterstand van 0,7 punten als tweede.


In het algemeen klassement eindigden Van der Burgh en Van Spijker als vijfde en zesde, een uitstekend resultaat. Jan Pezij werd zoals verwacht de winnaar van de C-groep. Een nederlaag tegen Jan Duisterwinkel kon daar niets meer aan veranderen.