Kilo’s kwijt en lekker in je vel


Eerste Voel je Goed-certificaten uitgereikt


 


Lachend doen de deelnemers van Voel je goed! hun bokshandschoenen uit. “Een certificaat aanpakken lukt anders natuurlijk niet”, zegt Geert. Hij is één van de deelnemers van Voel je Goed! in Noordenveld. De groep had vandaag de laatste bijeenkomst. De deelnemers kwamen 20 keer bijeen en kregen tips en adviezen voor voeding en bewegen. “Ik voel me goed!”, klinkt het in het fitnesscentrum aan de Kanaalstraat terwijl de certificaten trots omhoog worden gehouden.


 


Boksles


De deelnemers aan deze eerste serie Voel je Goed! in Noordenveld hadden nog nooit gebokst. “We wilden samen wat extra leuks doen als afsluiting”, vertelt Marten Vogt van Welzijn in Noordenveld. Hij is één van de trainers. “Aan het eind van elke les gingen we ook altijd samen bewegen, maar dit is echt even sporten”. Bij Voel je goed! waren ook een vrijwilliger van het Taalhuis en een diëtiste van Adviesbureau Voeding en Sport betrokken. De diëtiste zag de deelnemers regelmatig en hielp hen een gezond eetpatroon opzetten.


 


Doorzetten


Deelnemer Marjan is tevreden omdat ze meer is gaan bewegen. En Bertus is vijf kilo afgevallen: “Dat is een mooi resultaat. En soms was het pittig, want je moet doorzetten. En etiketten lezen vraagt echt wel kennis”. Die kennis kwam onder meer uit een cursusmap in makkelijke taal. Voel je goed! is namelijk speciaal opgezet voor mensen die moeite hebben met taal. “Ik kan me nu beter redden met boodschappen doen. En gelukkig werd er ook veel gelachen. Het was gewoon leuk om elkaar elke week weer te ontmoeten”.


 


Nieuwe ronde


Het is de bedoeling om na de zomer te starten met een nieuwe groep Voel je goed! Ook die serie bijeenkomsten wordt door de gemeente Noordenveld betaald. Daardoor is deelname gratis. Wie meer informatie wil of zich al wil aanmelden kan terecht bij Marten Vogt of Denise de Vette van Welzijn in Noordenveld. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 050 – 3176500.