De expositie ‘Florale Kunst’, welke te bezichtigen is in Kunstencentrum K38 t/m 6 juni, kent een groot aantal deelnemers en participanten. De bloemkunstwerken die hier te zien zijn, zijn verrassend, prijswinnend en vooral inspirerend. Er is een balans van twee- en driedimensionaal werk, zoals nog niet eerder gezien. Het is een samengestelde groep van bloembinders, fotografen, kunstenaars, leerlingen en studenten, en Oekraïnse bloemisten.


 


Elk van deze deelnemers is tentoonstellend in hun eigen bijzondere expertise; Ben Clevers, Alfred Oosterman, Anita Hoekstra, Minny van der Vlugt, Iryna Bielobrova (Kyiv), Olena Driuchan (Kharkov), Dasha Berezhnieva (Kyiv), Olga Lyeonova (Odessa), Frits Driesen, Annie Kok, Arend Kok, Jan van der Kamp, Laura Schilderinck, Yui Kubo, Gertie Grotenhuis, Dafne Kaiser, Johannes Bosgra, Annemarije Mellema en Johan Wolfard.


 


Op het voorplein voor K38, en in de entree, staan de grote, intrigerende wilgen  en gras kunstwerken van Frits Driesen.


De bovengalerie vertoond tevens de werken van 1e en 3e jaars leerlingen van de Ronerborg, welke zijn gemaakt met de docenten Kim Taminiau en Hillie Veen-Neef. Ook hier zult u zich verwonderen! De bovengalerie is toegankelijk met onze traplift, indien nodig.


 


Verder is er op woensdag 1/6 een workshop voor groep 5 en 6, op zondag 22 en 29/5 een lezing van Gert & Gert om 14.00 uur en op zondag 5 juni de presentatie van de Oekraïnse bloemisten. Geef je op, of kom naar de balie voor aanmelding.


In de eerste galerie staat een grote tafel, aan welke u kunt koffie/thee drinken, in alle rust kunt rond te kijken, en daar liggen tevens de boeken van o.a. Ben Clever en Annemarije Mellema. Verder zijn er prachtige kaarten van Jan van der Kamp te koop.


De Kunstwinkel is geopend, daar hangen en staan kleurrijke schilderijen van Willem Komduur. Kortom, deze expositie ‘Florale Kunst’ is een niet te missen tentoonstelling.


Tot en met maandag 6 juni, dus ook Tweede Pinksterdag geopend, is dit te bezichtigen.


 


Zie onze website voor meer informatie. Wij verwelkomen u graag!


Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38, 9301LT Roden


Woensdag t/m zondag van 13-17 uur


Entree € 2,- tot 18 jaar gratis. www.kunstencentrumk38.nl