Ook voor praktijkschool De Esborg geldt dat het eindelijk weer mag. Dingen organiseren voor en met de school, en vandaag was het de beurt aan de Zomermarkt. Bij aankomst op het terrein van de school werd iedereen welkom geheten door de directeur van de school Jaap Oosterloo. Verscholen onder een partytent waar hij met twee kompanen de Hamburgers en Sate stond klaar te maken.


 


Eenmaal binnen gekomen kregen de bezoekers een kaart met info, met daar aan vast geniet bloemzaadjes voor in de tuin, om de Bijen en Vlinders te helpen. Kraampjes met planten waaronder Kruidenplanten door de leerlingen zelf gekweekt.


 


Maar ook kraampjes met Theebuideltjes, Insectenhotels en nog veel meer. Ook konden mensen hun nagels laten lakken.


 


Ook was er voor een spelletje gezorgd doormiddel van het Rad van Fortuin of het Enveloppenspel. En er vielen mooie prijzen te winnen die door de Roder middenstand werd gesponserd.


 


En ook aan de inwendige mens was gedacht door de eerder genoemde Hamburger tent. Maar binnen kon je ook gebak krijgen, Chili Con Carne en zelfs een ijsje na als toetje was mogelijk. En uiteraard kon er ook drinken aangeschaft worden.


 


Het was een gezellige boel van Leraren, Leerlingen en hun ouders maar ook oud-leerlingen. En deze oud leerlingen werden dan weer herkend door leraren en moest er natuurlijk even bijgepraat worden. En buiten? Daar stonden ze inmiddels in de rij voor Jaap Oosterloo zijn Hamburgers.


 


Tekst Theo Kompier, foto’s © Theo en Amanda Kompier