Bekendmaking Leefbaarheidsprijs tijdens de Summerproatbijeenkomst


 


Dinsdag 7 juni van 19.00 uur tot 21.30 uur organiseert de gemeente Westerkwartier voor de tweede keer Summerproat op landgoed Nienoord in Leek. Dit is een informele bijeenkomst waar je onder het genot van een hapje en een drankje kunt kennismaken met de bestuurders, maar ook de plek om elkaar te ontmoeten.  Alle inwoners, (sport)verenigingen, bedrijven en organisaties zijn van harte welkom. Voor livemuziek wordt gezorgd  door Bigband&Zo uit Marum en de band van de gemeente Westerkwartier; Westerband.


 


Uitreiking leefbaarheidsprijs


Tijdens Summerproat wordt de leefbaarheidsprijs uitgereikt. Deze prijs reikt de gemeente Westerkwartier uit aan een vrijwilligersorganisatie die zich bijzonder heeft ingezet binnen de gemeente. De winnende organisaties ontvangen een oorkonde, en een bedrag van € 500 (1e plaats) € 300 (2e plaats) of €200 (3e plaats).  De inzendingen zijn beoordeeld door een anonieme jury van zes inwoners verspreid over de gemeente.


 


De drie genomineerde organisaties voor de leefbaarheidsprijs zijn bekend


De volgende organisaties strijden 7 juni voor de leefbaarheidsprijs:


 


De Carbidboys Zevenhuizen


Dorpsbelangen DES Zevenhuizen heeft deze club voorgedragen. En terecht, want zij pakken het Carbidschieten in Zevenhuizen op oudejaarsdag groots aan. Er komen honderden mensen kijken tijdens oudejaarsdag en zij leren de jeugd verantwoord om te gaan met carbid. Naast het carbid schieten zijn de Carbidboys ook betrokken bij andere activiteiten in het dorp. De jury waardeert de maatschappelijke betrokkenheid van deze groep, daarom zijn zij genomineerd.


 


Nienoord Spoorwegen


Deze groep vrijwilligers laat niet alleen de treinen op Familiepark Nienoord rijden, maar ze bouwen, onderhouden en vernieuwen ze ook. Geheel belangeloos zetten 70 personen in de leeftijd van 8 tot 80 jaar zich naar vermogen in voor een fantastische hobby die vele duizenden bezoekers plezier en ontspanning biedt. En wie kent ze niet? De ‘treintjes’ zijn al bijna 60 jaar bekend in de wijde omgeving. De uitstraling, de geschiedenis, de activiteiten: de jury vindt dat de gemeente Westerkwartier trots mag zijn op deze bevlogen groep vrijwilligers.


 


Dorpsbelangen Lutjegast


Lutjegast is een klein dorp met zeer betrokken inwoners die hard werken aan het behoud van de leefbaarheid. Vereniging Dorpsbelangen speelt hierbij een belangrijke rol. In het dorp was er behoefte aan een speel- en ontmoetingsplek. Een grote groep vrijwilligers heeft de afgelopen twee jaar forse stappen gezet om deze natuurspeelplaats: ‘De Groene Dorpsploats’ te realiseren. Daar maken de inwoners uit Lutjegast, maar ook daarbuiten dankbaar gebruik van. De jury ziet Vereniging Dorpsbelangen Lutjegast als een voorbeeld waar een klein dorp groots in kan zijn.


 


Welkom


U bent van harte welkom tussen 19.00 en 21.30 uur op Landgoed Nienoord in Leek. Onder het genot van een hapje en een drankje ontmoeten wij elkaar. Alle inwoners, (sport)verenigingen, bedrijven en organisaties zijn welkom.