Roden Heren 1 wint eenvoudig van Flevoland
Een week nadat het kampioenschap op eigen veld binnen was gehaald tegen Arnhem, traden de mannen van het eerste van Hockeyclub Roden opnieuw thuis aan. Dit keer was Flevoland uit Dronten de tegenstander. Een laagvlieger in de competitie, dus dat zou op papier te doen moeten zijn.
In de heenwedstrijd werd er eenvoudig gewonnen en wisten de mannen van Flevoland zelfs geen enkele keer op doel te schieten. Dat laatste lukte de mannen van Roden dit keer niet, want de eerste grote kans was voor de mannen uit Dronten. Keeper Hoogenberg wist de bal knap te pakken en hield daarmee zijn doel schoon. Roden was gewaarschuwd en schakelde zichtbaar een tandje bij. Na deze ene kans had Flevoland helemaal niks meer in te brengen. Ze beperkten zich tot verdedigen en sloegen vervolgens de ballen weer hard weg naar voren, waardoor Roden telkens weer opnieuw kon beginnen met opbouwen. In het eerste kwart was het Tim van der Kroft die, na een mooie actie en dito assist van Mats Monshouwer, de 1-0 binnen wist te werken met zijn backhand. Flevoland kwam er niet meer aan te pas en het regende kansen en corners, maar verder dan 1-0 kwamen de mannen in het bordeaux rood nog niet. Het spelbeeld in het 2e kwart was hetzelfde. Roden dicteerde en probeerde Flevoland uit elkaar te spelen. Uit 1 van de strafcorners kwamen ze uiteindelijk op een 2-0 voorsprong. Het was Sjors ter Veld die de bal hard tegen de touwen pushte. Na rust, dus in het derde en vierde kwart, maakte Roden er nog 3 doelpunten bij. De 3-0 kwam op naam van Michiel Fröling. De 4-0 was de mooiste van de middag. De bal werd vanuit achteruit op Brent Hoekstra gegeven. Hoekstra versnelde stak vervolgens 3 kwart van het veld over en liet iedereen van Flevoland zijn hielen zien, bewaarde het overzicht en bediende Thijmen Rooks. Deze wist wel raad met de bal en sloeg de bal hard tegen de plank. Het slotakkoord was weer voor Sjors ter Veld. Hij pushte een strafcorner hard in de rechterkruising en zette daarmee de 5-0 op het scorebord. Met een degelijke 5-0 overwinning stapten de mannen van Roden het veld af. Flevoland heeft, behalve de kans in de eerste minuten, geen enkele kans gehad en beperkte zich tot verdedigen en ballen weg slaan en dus was de 5-0 een meer dan terechte en misschien zelfs wel enigszins mager uitslag.


 


De mannen van Roden spelen de komende weken nog 2 wedstrijden om des keizers baard. Volgende week spelen ze uit in Nijkerk en op 12 juni sluiten ze het seizoen thuis af tegen Soest. Op die dag zullen alle kampioenen van de club gehuldigd worden en kan het eerste dames team van de club hoogstwaarschijnlijk het bereiken van de play-offs om promotie veilig stellen. 12 juni kan dus in de agenda voor weer een mooie hockeyzondag. Tot dan!