ditisRODEN.nl krijgt nieuwe eigenaar...

Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Flying Red niet meer te achterhalen door Scylla: Kampioenschap binnen.

Met nog één wedstrijd te gaan in de 2e divisie B is Flying Red niet meer te achterhalen door mede titelkandidaat Scylla. Zelfs als Scylla de laatste wedstrijd wint en de Reds verliezen valt het kwartje richting Roden door een beter onderling resultaat (+10 en -1).
Maar om kampioen te worden moest er eerst een wedstrijd gespeeld worden. Onder muzikale omlijsting van showband Noordenveld werden de degens gekruist met Jugglers uit Enschede.

De Rodenaren, geplaagd door veel blessures binnen de trainingsgroep, kwamen in de eerste helft moeizaam uit de startblokken, hoewel snelle scores van Jelmer Helder en Bart Wilbrink na de eerste vier minuten anders deed vermoeden (8-2).
Pas in de zevende minuut wisten de Rodenaren een weinig productieve periode, met veel balverlies over en weer, te doorbreken. (12-2).
De wedstrijdzenuwen waren grotendeels verdwenen en de eerste helft kabbelde via 18-8 voort naar een 36-22 ruststand.
Ook in het derde kwart werd het gemis van de geblesseerde center Bas Veenstra in de aanval duidelijk gevoeld. Omdat de verdediging van de Reds stond als een huis en zij de verdedigingsrebound beheersten kon Jugglers aanvallend geen potten breken. Dat bleek ook wel uit de 34 punten aan het eind van het derde kwart, waar Flying Red er 54 tegenover stelde.
Pas in het vierde kwart was de spanning echt verdwenen en konden de winst en het kampioenschap met 78-42 freewheelend worden binnengehaald.
In de twee jaar die coach Edward Spier nu aan het roer staat wist hij met zijn motto “We- wij-ons” twee hechte teams, met voornamelijk spelers uit Roden, de kop van Drenthe en Groningen, te vormen. Juist die teamspirit leidde, eerder dan verwacht tot het nu behaalde kampioenschap en is een voorbeeld voor jonge spelertjes.

Topscorers.
Flying Red: Kaj Egberts 16, Jelmer Helder 14, Ruben Nienhuis 13 Jugglers:: N.N. 14, Mert Janssen 12