Op deze zon overgoten middag nam Nieuw Roden het vanmiddag op tegen Groninger Boys. De eerdere ontmoeting tussen deze twee ploegen eindigde in een spectaculair 4-4 gelijkspel. Alleen bij winst had de ploeg van Jur Smit nog kans om zich te handhaven. Gesteund door ongeveer 200 man aan publiek gingen de NeiRôners vol voor de winst. Daarnaast werd deze wedstrijd opgenomen voor de jubileumfilm, waardoor er nog een extra stukje motivatie was.

De wedstrijd begon flitsend voor de mannen in het blauw. De ploeg had Groninger Boys onder druk en al snel kwamen Wilco Drent en Stefan Waaij alleen voor de keeper, waarnaar Wilco breed legde op Stefan voor de 1-0. Nieuw Roden ging hierna door en niet veel later tekende zich de 2-0 aan. Na goed doorkoppen van Thomas van der Spoel bood Wilco Drent zijn broer Sander een niet te missen kans, waardoor de 2-0 op het scorebord stond. Nieuw Roden was nog niet uitgeraasd, want nog voor rust maakte het de 3-0 nadat Wilco profiteerde van een inschattingsfout van de keeper van Groninger Boys. Desondanks deze ruime voorsprong kwam Nieuw Roden een aantal keer goed weg en moest keeper Jayden nog een aantal keer handelend optreden, waardoor de ruststand 3-0 was.

Groninger Boys wilde zich terug knokken in de wedstrijd en probeerde de aansluitingstreffer te forceren. Dit resulteerde uiteindelijk na 68 minuten in de 3-1 nadat Thomas van der Spoel een vrije trap ongelukkig verlengde en deze in het doel verdween. Lang kon Groninger Boys niet van deze goal genieten. Slechte drie minuten later opende de uitstekend spelende Jorn Brink op Stefan Waaij, die verwoestend uithaalde voor de allesbeslissende 4-1. Nieuw Roden ging door en een aantal minuten later was het weer raak. Wilco Drent maakte met een kopbal zijn tweede van de middag na een ragfijne voorzet van Dennis Matulessy 5-1. Groninger Boys was aangeslagen en hier maakte Nieuw Roden met goed spel dankbaar gebruik van. Na 80 minuten maakte Thomas van der Spoel zijn ongelukkige eigengoal helemaal goed door in twee instanties de 6-1 binnen te koppen na een panklare voorzet van Sander Drent. Groninger Boys maakte uiteindelijk nog een eretreffer, waardoor de wedstrijd eindigde in een 6-2 eindstand.

Een broodnodige overwinning in een spectaculaire wedstrijd, waardoor Nieuw Roden zich nog altijd kan handhaven in de 3e klasse. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Muntendam. We hopen jullie dan allemaal te zien!