Deze zondagmiddag toog Roden 1 naar Oude Pekela voor de wedstrijd tegen het al gedegradeerde Noordster. Bij winst stelt Roden het eerste "klasseschap" veilig voor het komende seizoen en heeft het zelfs nog een, zei het zeer kleine kans, op plaats in de nacompetitie om promotie.

 

 

Het was echter Noordster dat vrijuit voetballend vanaf het begin het initiatief nam en de wedstrijd, zeker in het eerste bedrijf, domineerde. Roden, dat inspiratieloos speelde, werd meestal teruggedrongen op eigen helft.

 

 

Echter Noordster deed zeer weinig met het optische overwicht en liet daarmee zien, dat ze niet voor niks dit seizoen tot nu toe slechts 7 punten verzameld heeft en al gedegradeerd is.

Als er al, meestal door slordig verdedigen van Roden, een kans op scoren voor de Pekelders kwam, dan stond daar nog Roden doelman Rik Oosterloo, die een paar keer uitstekend redde en zijn doel de gehele wedstrijd schoon hield.

 

 

Roden speelde dus niet z'n allerbeste wedstrijd van het seizoen, maar was wel kwalitatief (veel) beter dan de mannen uit Oost-Groningen en dat kwam tot uitdrukking in de score.

Het werd uiteindelijk 0-4 voor de Noord Drenten met doelpunten van Rik van Dijk (rake kopbal uit een corner), Rutger van der Laan (mooi stiftje na hakje Olivier van der Tuin), Hugo Steenbergen (direct na de thee toen de toeschouwers nog niet helemaal door hadden dat het weer was begonnen...) en Olivier van der Tuin (benutte penalty, gegeven na een overtreding op Hugo Steenbergen), waardoor Roden volgend seizoen weer te bewonderen is in de eerste klasse zondag district Noord.

 

 

Komende zondag 29 mei speelt Roden de thuiswedstrijd tegen VKW, dat met Hoogezand strijd om het kampioenschap van de eerste klasse F, aanvang 14.00 uur aan de Norgerweg.