Afgelopen zaterdag 21 mei speelden koploper kv Noordenveld en runner up Udiros uit Nieuwehorne tegen elkaar aan de Borglaan in Roden. Nadat Noordenveld 2 met 14-17 de winst aan Udiros 2 had moeten laten, betraden de beide hoofdmachten het eerste kunstgrasveld op het altijd sfeervolle korfbalcomplex aan de Borglaan. Het werd een spannende wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 in klasse 2B. Na een 8-12 ruststand wist de Mastformatie na een spannende eindfase toch nog een zwaarbevochten gelijkspel uit het vuur te slepen, 20-20. Een uitslag waar de oranje tijgers van trainer/coach Mark Steenbergen gezien het wedstrijdverloop prima mee konden leven.


 


Udiros (Us Doarp Is Ryk Oan Sport) schoot niet zoveel op met deze puntendeling. Het verschil tussen beide ploegen blijft, met nog 3 wedstrijden te spelen, 2 punten in het voordeel van Noordenveld.


 


“We wisten dat het een belangrijke en moeilijke wedstrijd zou worden. Udiros is een sterke ploeg met zuiver schietende heren waar we twee keer van verloren hebben. Verlies vandaag zou betekenen dat Udiros op gelijke hoogte zou komen , maar met het onderling resultaat in hun voordeel. Udiros schoot in de eerste helft weer erg goed, maar we konden het eerste deel van de wedstrijd aardig meekomen”. Zo zorgden treffers van Sven Stobbe, Romee de Rink, Lianne Bangma Jasper Lütter en Anna de Boer halverwege de eerste helft voor een 5-6 tussenstand. “In het tweede kwartier gaven we wat te gemakkelijk goals weg en stokte het bij ons in de aanval. Gelukkig zorgde Andele Polak in de laatste minuut voor rust dat het gat te overbruggen bleef”. Zo werd er gerust met een 8-12 stand op het scorebord. “De 2e helft was zowel aanvallend als verdedigend heel goed van onze kant. We zochten de juiste mensen die zij vrij lieten en hadden verdedigend de druk beter verdeeld. Het was daardoor in het begin van de 2e helft frustrerend dat we niet dichterbij kwamen, maar dat had ook met de kwaliteit van Udiros te maken”. Met nog een kwartier te spelen was de stand 13-18. “In het laatste kwartier maakten we aan de hand van onze scorende heren dan toch de inhaalslag met een hele mooie gelijkmaker van Jasper Lütter in de laatste minuut (20-20). Gezien het verloop van de wedstrijd en de fase van de competitie is dit voor ons echt een punt gewonnen”.


 


De volgende wedstrijd brengt de beide selecties van Noordenveld bij kv SIOS in Wolvega. De 2e Mastselectie speelt dan 28 mei a.s. op Sportpark Molenwiek tegen SIOS 2 om 15.30 uur en de beide eerste teams beginnen om 17 uur aan hun 12e van de 14 competitiewedstrijden van dit veldseizoen.


 


Scores Noordenveld : Robin van Bolhuis 5, Jasper Lütter 4, Sven Stobbe 3, Romee de Rink 2, Anna de Boer 2, Andele Polak 2, Evelien Tepper 1 en Lianne Bangma 1.