Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Nieuw Roden O17-1 viert thuis het kampioensfeest

Nieuw Roden – Nadat Nieuw Roden O17-1 van de week, na de 0 – 8 overwinning in Leens, al het kampioenschap vierde wilde dat vandaag in de thuiswedstrijd tegen Grijpskerk O17-1 het nog even dunnetjes overdoen.

Nieuw Roden begon met goede moed aan de wedstrijd en was direct op zoek naar een snel doelpunt. Al na vijf minuten raakte het de binnenkant van de paal, maar de bal ging voorbij de tweede paal weer het veld in. Na dit goede begin ging het snel bergafwaarts met het voetbal. Met erg veel balverlies van beide kanten kon het onmogelijk nog een goede wedstrijd worden. Een taai Grijpskerk zag z’n kansen en vocht voor iedere meter. In de 26ste minuut kreeg het middels een terechte penalty een voorsprong in de wedstrijd. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet echt. Grijpskerk ging gewoon door met het taaie verzet, maar kwam ook steeds beter in de wedstrijd. Na de 0 – 2 was de 0 – 3 vlak voor het einde het logische resultaat. Nieuw Roden was er niet blij mee, maar het deed niets af aan een verdiend kampioenschap.

Na de wedstrijd kregen de spelers en staf een medaille en een bloemetje. Tevens werd door de voorzitter van Nieuw Roden op de tribune de kampioensschaal uitgereikt. Daarna gingen de spelers en de staf met de trekker en kar door Nieuw Roden, iedereen mocht weten dat Nieuw Roden O17-1 kampioen was geworden. Het bleef nog lang onrustig in Nieuw Roden.