INGEZONDEN - De tuin van het MFC


 


Sinds de opening van het MFC vorig jaar in Augustus is er rondom het gebouw nog weinig opgeruimd, zo lijk het. Er is wel zwart zand weggehaald  maar voor de rest ligt er nog best veel rotzooi. Dat is toch best jammer omdat er wel een nieuw gebouw staat. Het staat allemaal niet zo netjes. Maar daar mag ieder het zijne of hare van denken uiteraard en het hoeft ook niet spic en span maar toch.


 


Wat opruimen met zo veel vrijwilligers moet te doen zijn, zou je denken. Men is inmiddels wel begonnen met de ijsbaan gereed te maken, asfalt moet er op komen en dan kan het worden gebruikt als evenementen terrein. Daar waar in augustus ook de bekende jaarmarkt zou moeten komen. Want waar die komt is nog niet helemaal bekend.


 


Een gedeelte van het dorp hoopt gewoon op de oude stek, daar waar het ooit is begonnen en waar het ieder jaar weer een feest van herkenning is. Daar waar iedereen heen en weer loopt, hier en daar een praatje maakt, waar vele zitjes en terrasjes zijn, voor ieder wat wils. Of men vond een plekje bij iemand in de tuin.


 


Het is dus nog even afwachten voor de jaarmarkt komt, bij  sommige maakt het veel los en sommige vinden het wel prima. Uiteindelijk zullen hier meer ‘’verliezers’’ dan ‘’winnaars’’ zijn, jammer genoeg.


 


Ook is men begonnen met de sloop van de kantine KV Sparta, ook daar liggen voor velen vast mooie en verdrietige herinneringen. De kantine van de voetbal vereniging staat er een beetje verloren bij, men vond het nodig om de ramen in te slaan, beetje overbodige baldadigheid. Maar ook die zal er binnenkort af gaan.


 


Hopelijk komt de tuin er dan spoedig netjes en verzorgd uit te zien.


 


Foto's©