Alle meisjes vanaf zes jaar die van zingen houden zijn op 8 en 11 juni van harte welkom om mee te doen met een zangles van de Roden Girl Choristers. Zij organiseren die week open lessen in Roden en Groningen. Ouders kunnen samen met hun dochter ontdekken of zingen en zangles bij hun kind past. 


 


De meiden krijgen individuele zangles op de koorschool, dat kan in zowel Roden als Groningen. Er is bij de koorschool altijd plaats voor nieuwe aanwas! Kinderen die van muziek en van uitdaging houden zullen zich snel thuis voelen. Zingen bij de Roden Girl Choristers is musiceren op topniveau in een hechte groep. Artistiek leider Sonja de Vries: “Het is prachtig om te zien wat kinderen in één jaar kunnen bereiken als ze trots en stralend hun eerste concert geven.” 


 


 


Data en locaties


De open lessen in Roden vinden plaats in de Doopsgezinde kerk, Padkamp 2B:


Woensdag 8 juni om 15.30 uur


Zaterdag 11 juni om 16.00 uur


 


De open les in Groningen vindt plaats aan de Nieuwe Kijk in’t Jatstraat 49:


Woensdag 8 juni om 17.30 uur 


 


 


Aanmelden voor de open les


Aanmelden kan per mail info@rodengirlchoristers.nl of telefonisch via 06-29 44 66 94 bij artistiek leider Sonja de Vries. In overleg is het mogelijk een ander moment af te spreken. 


 


 


Persoonlijke begeleiding


De opleiding van de koorschool, onder leiding van enthousiaste, professionele musici, richt zich op het zingen en spelen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een klein snaarinstrument, de cymbaal. In de individuele lessen is veel aandacht voor persoonlijke muzikale ontwikkeling. Daarin worden de eerste stappen gezet in de ritmische en theoretische vorming. Meisjes leren hun stem ontdekken met eenvoudige kinderliedjes. De opleiding is geschikt voor alle meisjes.


 


Doorstromen naar het opleidingskoor


In de loop van de opleiding schuiven nieuwe meisjes aan bij de koorrepetities. De meer ervaren koorleden helpen de jonge meisjes om steeds zelfstandiger te worden. Het concert- en opleidingskoor samen bestaan uit ongeveer 20 meiden uit de drie noordelijke provincies. Samen geven deze meiden elk jaar een serie prachtige concerten en gaan zij regelmatig op concertreis naar het buitenland.