Verwarring alom, en dat was een wedstrijd lang te merken. Flying Red speelde uit, thuis in de Hullen, waar het Groninger Groene Uilen dus thuis speelde.
Toeschouwers die riepen dat  het scorebord niet klopte terwijl er onder “Gasten” toch echt stond dat de stand 0-4 voor het uitspelende Flying Red stond.
Maar niet voor lang, want de iets nauwkeuriger schietende studenten stonden na het eerste kwart toch echt met 17-16 voor.
In het tweede kwart slopen de Roners op kousenvoeten lang de Uilen (rust 26-31) om die voorsprong vervolgens niet meer prijs te geven. Beide teams excelleerden in turnovers en gelukkig werd het schotpercentage van beide teams niet bijgehouden.
De verdediging van de Reds stond als een huis, vooral de double teaming dwong de tegenstanders vaak tot knullig balverlies. Daarmee bleven uiteindelijk via 36-46 (eind 3e kwart) de punten in Roden (49-65)
Aanstaande zaterdag kunnen de heren van Flying Red bij winst tegen Jugglers het kampioenschap van de landelijke 2e divisie B binnenhalen.Topscorers
Flying Red:   Jason Dourisseau 19, Wouter Arends en Ruben Nienhuis beiden 18
Groene Uilen: David Scholten 13, Menno Bouma 11


 


Programma sportcentrum de Hullen:
Donderdag 19 mei 19:15   Flying red 2 – Celeritas Donar 3
Zaterdag 21 mei 19:00       Flying Red 1 –  The Jugglers