Celeritas 3 wreekt monsterscore Flying Red op Celeritas 2.

Anderhalf uur nadat Flying Red Celeritas 2 in Vinkhuizen had afgedroogd nam het derde team van de Groningers hartgrondig revanche op het tweede team van de Rodenaren in sportcentrum de Hullen.

De Groningers, die vorige week hun kampioensdroom uitgesteld zagen door klop te krijgen van Exercitia vierden hun frustraties bot op Flying Red 2, dat bij rust al tegen een 29-39 achterstand aankeek. Met 52-83 gingen de punten, de bloemen en de kampioenstrofee mee naar Groningen.

Topscorers.
Flying Red: Wouter Arends 16, KJ Boutsema 13
Celeritas Donar 3: Jorrit Vroom 15, Sven Zoutman 13, Cees Trip 10. Flying Red maakte, zoals gezegd, korte metten met Celeritas Donar 2. De kampioenspretendent was op bijna alle fronten beter. Verdedigend klopte het allemaal, met regelmatig een double teaming bij de middellijn, veel onderscheppingen en fraaie assists in de aanval.
Via 10-23, 24-44 (rust) en 37-76 sprintten de Reds naar 60-102, waarbij coach Spier in het laatst kwart de hele bank gebruikte.

Topscorers.
Celeritas Donar 2: Bas Meinders 13, Mart Vis 11
Flying Red: Ruben Nienhuis 25, Wouter Arends 20, Kaj Egberts 13
Bij Flying Red kwam iedereen tot scoren!

Na de nederlaag van afgelopen dinsdag tegen Scylla afgelopen(54-55) en het verlies van Scylla bij Jumping Five (62-53) staat Flying Red alleen aan kop in de 2 divisie B