Het is zondagmiddag en vandaag stond de uitwedstrijd tegen Asser Boys op het programma. Voor Asser Boys was het een speciale wedstrijd, want het was de laatste wedstrijd op zondag voor de ploeg uit Assen. Na dit seizoen gaat het team op zaterdag spelen.
Na het verlies van afgelopen donderdag was de kans op handhaving voor Nieuw-Roden erg klein geworden, maar desondanks was de hoofdmacht gebrand het seizoen in stijl af te sluiten. Vandaag mocht de jeugd zich ook weer melden bij het eerste, door vele schorsingen en blessuren kregen Lukas Pater en basisdebutant Lars Vlonk de kans van Jur Smit.


 


Dan de wedstrijd. Het bleek een zware wedstrijd te worden voor de spelers van beide elftallen. Door hoge temperatuur en met de wedstrijd van afgelopen donderdag in de benen moest Nieuw-Roden vaak op de tanden bijten. De beide ploegen waren verder erg aan elkaar gewaagd, de wedstrijd ging ook qua kansen op en neer. De grootste kansen waren echter voor Nieuw-Roden, die in het mooie zwarte uittenue speelden. Dit resulteerde in een onterechte afgekeurde goal (geen buitenspel) van Sander Drent en een niet gegeven strafschop na een hoog been in de zestien op Thomas vd Spoel. Daarnaast kreeg Asser Boys ook nog een enorme kans op de eerste treffer, maar deze werd niet verzilverd.


 


Dan de tweede helft. Nieuw-Roden wist dat hier een resultaat te boeken was en wou dit ook koste wat het kost bereiken. Echter werd de wedstrijd zwaarder voor beide ploegen, door het warme weer. Er werden daarintegen nog wel kansen gecreëerd door beide ploegen. De Asser Boys werden nog een aantal keer gevaarlijk doormiddel van voorzetten, maar konden keeper Cas van de Gruiter niet verschalken. Nieuw Roden werd een aantal keer erg gevaarlijk en het kreeg nog een megakans vlak voor tijd, maar in de 1 op 1 situatie werd de kans niet benut door Sander Drent. Zodoende werd de brilstand tevens de eindstand en pakte Nieuw Roden een punt in Assen.


 


Eindelijk weer eens een resultaat voor de Nij-Roners en voor het eerst dit seizoen kreeg het geen tegengoals in een competitie wedstrijd. Groot compliment ging wederom uit aan de jeugd die vandaag mochten spelen. Mede door hun inzet werd het punt behaald en kan Nieuw-Roden verder kijken om het slot van de competitie goed af te sluiten. Desondanks had er allicht een overwinning ingezeten.


 


Volgende week wacht, ondanks de positie van Nieuw-Roden, een mooie wedstrijd. De hoofdmacht mag het thuis opnemen tegen Groninger Boys en deze wedstrijd is speciaal, want de wedstrijd wordt opgenomen voor de 75-jarig jubileum documentaire! Wij hopen jullie daarom allemaal graag te zien om er een spectaculaire dag van te maken! (verslag Cas vd Gruiter)


Man van de wedstrijd: Thomas vd Spoel


 


Bekijk hier de foto's