(verslag vv RODEN)

Deze middag was Gomos uit Norg de tegenstander van Roden aan de Norgerweg, de Noordenveld derby dus. De heenwedstrijd eindigde in 1-0 voor de Norgers, in een stevige pot voetbal (tis een derby tenslotte) met 7 gele kaarten redelijk verdeeld over beide teams.

De Roners waren uiteraard gebrand op een revanche en gingen dan ook voortvarend uit startblokken. Het was o.a. aan Gomos keeper Melvin de Koning te danken dat in het eerste half uur niet werd gestuurd.

In de 37e minuut moest hij zich echter gewonnen geven. Hugo Steenbergen scoorde de 1-0 en bracht Roden op een verdiende voorsprong en 1-0 was ook de ruststand.

Na de thee ging Gomos op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er al vrij snel. In de 49e minuut scoorde Tim Assman namens de Norgers, 1-1.

Wie dacht dat daarna de strijd om de overwinning echt zou losbarsten kwam bedrogen uit. Misschien waren het de zomerse temperaturen die ervoor zorgden dat de wedstrijd zich enigszins rimpelloos (slechts 1x geel....) naar het einde sleepte. Eindstand 1-1 dus en geen revanche voor Roden.

Komende zondag 22 mei speelt Roden de uitwedstrijd tegen Noordster, aanvang 14.00 uur op sportpark Oude Pekela, Sportlaan 1 in Oude Pekela.

Verslag Bert vd Laan

==================================================================================

(verslag GOMOS)

Vandaag was het tijd voor de derby Roden-Gomos, deze keer aan de Norgerweg, alwaar beide teams elkaar in de bloedhete zon wisten te vinden, de wedstijd eindigde uiteindelijk in 1-1. Een prachtige zondag dag met veel publiek (600 man!) wat zag hoe Roden in de 37e minuut via Hugo Steenbergen op de 1-0 kwam, namens Gomos maakte Tim Assman in de 2e helft de gelijkmaker en daar bleef het ook bij qua doelpunten, Martin Drent sprak ik na afloop in een heerlijk zonnetje.

Tja we zijn slecht begonnen en we zijn de eerste helft voetballend behoorlijk onder ons niveau gebleven, dat resulteerde in veel balverlies, slecht positiespel. Wel hebben we meer kansen gecreëerd dan de tegenstander, maar door een dekkingsfout kom je dan wel op een 1-0 achterstand, wat Martin tegen de verhouding in vond. Maar we waren ook niet goed genoeg, zeker als je vandaag vergelijkt met de afgelopen weken, wat volgens Martin wellicht wel verklaarbaar is, kijk 3 wedstrijden spelen in 8 dagen ja dat vreet aan je. Want vergeet niet we proberen natuurlijk met het 2e van Gomos ook zo hoog mogelijk te eindigen, die jongens krijgen ook heel veel speelminuten, maar daardoor zie je wel dat de frisheid er wel van af is. De tweede helft werd er wel goed gevoetbald zegt Martin, alleen werden er geen kansen gecreëerd, we hadden 70/80% balbezit en hebben bijna niks weggegeven. Dus ja de eindconclusie is dat ik een beetje een dubbel gevoel heb overgehouden na vandaag. Als je ooit had kunnen winnen van Roden dan was dat vandaag, dat hebben we dus nagelaten, maar ja aan de andere kant 1-1 tegen Roden en de series die we nu hebben gehad 7 punten uit 3 wedstijden en dat allemaal in 1 week, ja dat is wel gewoon prima!

Het publiek zocht na afloop het koude bier en de vrolijke muziek op, het leek erop dat de meesten ook wel konden leven met het gelijkspel.

Verslag: Jorn (GOMOS)