Afgelopen dinsdag verloor Veenhuizen nog kansloos met 5-0 in en van het Stugge Rijperkerk. Zaterdag moest Veenhuizen wederom aantreden tegen een ploeg uit de bovenste regio in de competitiestand. Anjum maakt een zeer goed seizoen door en vecht nog steeds voor plek 2. Een plek dat recht geeft op nacompetitie. Veenhuizen daarentegen zit het niet echt mee dit seizoen. Heel veel afwezigen door blessure en/of werk het hele seizoen al. En de punten waren nog heel erg nodig om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen. Deze zaterdag maar liefst 13 man die niet beschikbaar waren. Maar ondanks dat stond er toch weer een team die het ook de nummer drie moeilijk kon maken.

Veenhuizen begon goed aan de wedstrijd. Combineerde af en toe netjes en creëerde tussen de 15e en 20e minuut drie prachtige kansen. De eerste werd door de keeper netjes naast gewerkt. Van de tweede kans ging het schot net naast. En de derde werd wel binnen geschoten door Sjoert Giezen, na een assist van Jesse Hilverda. Zeven minuten later stond het alweer 1-1. Een vrije trap werd de verdediging te machtig. In de 30 minuut redde de doelman van Anjum op een schot van Brian Giezen. Vlak voor rust maakten de centrale verdedigers van de thuisploeg door tegen elkaar op te botsen het de spits van de gasten wel heel erg makkelijk om te scoren. Dus stond Veenhuizen net als wel vaker, door eigen fouten wederom op achterstand, terwijl het voetballend goed mee kon komen.

In de rust werd er aangegeven dat de spelers onderling veel beter moesten communiceren.

Gelukkig herpakte Veenhuizen zich in de tweede helft. Werd er als team gestreden voor iedere bal en dit leidde ook tot een aantal mooie kansen. Coen Schmidt strandde echter een paar keer op de goed keepende doelman van Anjum. In de 67e minuut maakte de thuisploeg de terechte gelijkmaker. Brian Giezen schoot een vrije trap strak in de kruising. (Zie filmpje)

Beide ploegen raakten steeds vermoeider. Dit door de vele wedstrijden in kort tijdsbestek en ook het lekkere warme weer. Veenhuizen kon hier het beste mee omgaan. En het was Sjoert Giezen die met een strak, laag schot de 3-2 op zijn naam bracht. In de 84e minuut leek Coen Schmidt de beslissende treffer te maken en Veenhuizen naar een veilige plek in de competitie te schieten. Vlak voor tijd botsten Hielke Jongsma en een speler van Anjum frontaal op elkaar met de gezichten. Met veel bloed en pijn moesten beide spelers het veld verlaten. De scheids liet zeven minuten extra tijd noteren. In de 91e minuut toch weer een tegengoal. 4-3 op het scorebord en nog wat minuten te spelen. Zou het dan weer tegenzitten voor de Drenten? Gelukkig niet. Vermoeid, maar gelukkig storten de blauw/witten na het eindsignaal ter aarde.