KV Noordenveld wint ruim van DTG in Wijckel.

Afgelopen zaterdag 14 mei hervatte de eerste selectie van kv Noordenveld na de meivakantie de veldcompetitie 2021/2022 tegen de hoofdmacht van DTG (De Tûke Goaijer) uit het Friese Wijckel. Het team van trainer/coach Mark Steenbergen won met overtuigende cijfers, 8-18, en blijft koploper in KNKV 2 e -klasse 2B.

Nadat de 2 e Mastselectie van Noordenveld met 8-13 had gewonnen van DTG 2 kwamen de beide hoofdmachten in aktie. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Kort lieten de oranje tijgers er geen gras over groeien dat de punten mee terug gingen naar Roden.
Zo stond er halverwege de eerste helft al een duidelijke 0-5 op het Friese scorebord door afstandstreffers van Robin van Bolhuis en Lianne Bangma, een benutte strafworp van Jasper Lütter, een omdraaibal van Anna de Boer en een raak afstandschot van Evelien Tepper.

Mark Steenbergen : ‘Het was eigenlijk een veel gemakkelijker middag dan we vooraf hadden verwacht. Dat was voor het groootste deel onze eigen verdienste door wederom erg goed te verdedigen. We gaven veel druk naar buiten zodat DTG gedwongen werd om verre schoten te nemen. Aanvallend was het in het begin nog wel wat moeizaam met teveel balvrleis, maar omdat we niets tegen kregen gaven we onszelf de tijd om erin te komen’.
Na de 0-5 wist de thuisploeg toch ook een aantal keren de binnenkant van de korf te vinden en werd er gerust bij een 3-7 stand. ‘Het enige wat op de eerste helft was aan te merken is dat de marge slechts 4 punten was’.
‘In het begin van de 2 e helft wist DTG nog een paar keer mee te scoren, maar ze kwamen niet dichterbij’. Zo was het verschil halverwege de 2 e helft nog steeds 4 punten (7-11), waarna de oranje tijgers met 5 treffers op rij (scores van Andele Polak, Jasper Lütter, Sven Stobbe, Robin van Bolhuis en Anna de Boer) het alleszeggende verschil op 9 brachten.
‘De gehele wedstrijd al was de scheidsrechter in de ogen van DTG de gebeten hond. Daardoor kregen we de vreemde situatie dat de leidsman 10 minuten voor tijd de wedstrijd wilde beëindigen omdat hij het commentaar zat was. Na enig overleg kon de wedstrijd worden hervat en liepen we alleen maar verder uit’. De laatste 2 treffers kwamen op naam van topscorer Lianne Bangma, die van afstand de 8-17 en de 8-18 door de korf liet glijden.

Noordenveld blijft door deze overwinning koploper in klasse 2B. Volgende week zaterdag 21 mei komt runner up Udiros (Nieuwehorne) op bezoek in Roden. Aanvang van deze wedstrijd aan de Borglaan is 15.30 uur. Noordenveld 2 speelt daarvoor om 14 uur tegen Udiros 2.
Scores Noordenveld : Lianne Bangma 5, Anna de Boer 4, Robin van Bolhuis 2, Jasper Lütter 2, Evelien Tepper 2, Andele Polak 2 en Sven Stobbe 1.