Jaren lang was de Truck run van Stichting Nienoord Truckers een begrip in de wijde omgeving. En al die jaren konden mensen met een verstandelijke beperking mee als bijrijder. Ooit begon het in Nienoord Leek en verhuisde het later naar Niebert bij wegrestaurant “In de Klaver”. Tot dat er een naar virus opdook en twee jaar lang niets mogelijk was, maar nu in het jaar dat ze 40 jaar bestaan mocht het eindelijk weer. Met een kleine aanpassing dat wel, starten in Niebert en het einde in Leek op het evenementen terrein.


 


Vanaf Niebert ging het vanmorgen richting Marum, De Wilp, Siegerswoude, Bakkeveen, Waskemeer, Haulerwijk, Zevenhuizen, Nw-Roden, Roden, Nietap en Leek. Op het evenementen terrein was van alles te doen, er stonden kraampjes, eten en drinken was er te krijgen, en in de tent waren kleine afstand bestuurbare vrachtwagens voor “grote” kinderen te bewonderen.


 


En ook was er muziek ondersteund door Radio NL “Op volle Kracht, artiesten show”. Artiesten die o.a. optraden waren Jannes en Melissa Smilda.


 


Tekst/ film en foto’s © Theo Kompier