In 2001 werd in het Vasalisgebouw de biljartclub “TREFPUNT” opgericht en sinds 2020 onder de naam “Biljartvereniging De Dobbe” is blijven voortbestaan.


Egbert is vanaf de oprichting een trouw lid en heeft al die jaren als wedstrijdleider gefungeerd binnen de vereniging.


Door de coronaperiode en wijzigingen binnen de vereniging vond de bijna 83-jarige het na 21 jaar organiseren van wedstrijden wel genoeg. De liefde voor de biljartsport is echter nog niet over en hij is voornemens dit bij goede gezondheid nog lange tijd voort te zetten.


Als dank voor zijn trouw en werkzaamheden overhandigde voorzitter H. Dales hem een glassculptuur met inscriptie en een Biedermeier voor zijn vrouw.


 


Lute Meijer wint clubkampioenschap Biljartvereniging De Dobbe


 


Na woensdag en donderdag twee halve finales gespeelt te hebben in de biljartzaal van Hotel Onder de Linden, werd er vrijdagmiddag door de zes overgebleven finalisten gestreden om het jaarlijkse clubkampioenschap libre.
Na elke van de drie te spelen finalerondes was het een wisseling van kopposities. In de laatste ronde toonde Lute Meijer uit Roden zich de winnaar met een maximaal behaalt puntentotaal van 36. De tweede plaats ging naar J. Zwier (Roden) met 30 punten, gevolgd door H. Oostra (Roden) met 29 punten op de derde plaats. De overige finalisten: 4. P. Beintema (Roden), 5. H. Somsen (Zevenhuizen), 6. T. Braam , Roden. Na afloop werden de Biljartstandaard en de medailles uitgereikt door voorzitter H. Dales. De competitie 2022 - 2023 gaat weer van start op 1 september, waar voor liefhebbers nog enige plaatsen beschikbaar zijn. ( tel. 06-15658448)