Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

-
Voorbereidingen Zomermarkt in volle gang
13.May.2022
Voorbereidingen Zomermarkt in volle gang
 
 
Op dinsdag 24 mei organiseert praktijkschool de Esborg een Zomermarkt, op het schoolterrein aan de Burchtweg 2 in Roden. Inmiddels zijn de leerlingen druk bezig om voorbereidingen te treffen, zoals het maken van diverse objecten die tijdens de markt te koop aangeboden zullen worden. Voederhuisjes, insectenhotels, planten en kruiden, maar ook zelfgemaakte lekkernijen zullen in de marktkraampjes verkrijgbaar zijn.
Eén van de hoogtepunten van de Zomermarkt is het Rad van Fortuin. Door de inzet van de ouder- en leerlingenraad hebben ondernemers uit Noordenveld en Westerkwartier diverse leuke prijzen aangeboden die te winnen zijn tijdens dit spel.
De Zomermarkt is vrij toegankelijk van 16.00 uur tot 19.30 uur en alle belangstellenden zijn welkom! Met de opbrengst van de Zomermarkt zal onder andere een vlinder- en bijentuin op het schoolterrein gerealiseerd worden.
Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.