Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

-
Dagopvang ‘t Roderhart zet deuren wagenwijd open!
13.May.2022

Dagopvang ‘t Roderhart zet deuren wagenwijd open!

 

Komt u ook graag eens een kijkje nemen in onze dagopvang?
De afgelopen twee jaar werden binnen de dagopvang, de corona-regels ‘streng’ nageleefd, alle activiteiten werden ‘corona-proof’ aangeboden en iedereen zat op 1,5 meter van elkaar.
Nu is alles weer “normaal” gelukkig!
Tijd om u kennis te laten maken met onze dagopvang en de deuren weer wagenwijd voor u te open!
Heeft u vragen, wilt u informatie over dagopvang ’t Roderhart of graag even de locatie van binnen bekijken?

 

Woensdag 18 mei is er tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdag 19 mei tussen 16.30 en 18.00 uur is er voor iedere belangstellende de mogelijkheid om langs te komen en in gesprek te gaan met Jolanda en Marije. Aan de Rietdekker 9B in Roden, in het Vasalis gebouw staat de koffie dan voor u klaar.
Eigenaresses Marije en Jolanda ontvangen samen met hun medewerkers “ouderen” uit de gemeente Noordenveld en de gemeente Tynaarlo en bieden van 10.00 uur tot 16.00 uur een zinvolle dagbesteding waarbij gezelligheid voorop staat.
Koken, zingen, bakken, bewegen, geheugentraining, houtbewerking, creatieve activiteiten, gezelschapsspellen, alles komt voorbij. Bezoekers moeten niets en mogen alles. ’s Middags
wordt er in gezelschap, een warme maaltijd genuttigd die mede door bezoekers is bedankt en bereid.
“Van mantelzorgers vernemen wij dat een bezoek aan ’t Roderhart inwoners van Noordenveld net dat zetje kunnen geven dat een opname in een verpleeghuis doet
 voorkomen, kan worden uitgesteld, een doel geeft in het leven of een partner of kind ontlast van zorg. Wij zijn trots en tevreden met dit resultaat” zeggen Marije en Jolanda, de initiatiefnemers van Ouderenopvang Roden.
“Volgende maand gaan we met bijna alle bezoekers een dag op stap. We hebben een boot gehuurd en gaan de Friese meren op. In de zomer zullen we de barbecue op het ruime terras aan de Rietdekker weer aanzetten en een bezoekje aan het tuincentrum of het Leekstermeer staat ook vaak op het programma. Ja, buiten de ‘normale’ dagelijkse activiteiten proberen we van iedere dag iets speciaals te maken. We werken veelal met thema’s, zo hebben we in februari samen de Elfstedentocht beleeft, hebben we in mei de natuurweken en hebben we ons in maart beziggehouden met de ouderwetse voorjaarsschoonmaak”.
“Voor ons is het belangrijk dat bezoekers zich prettig en veilig voelen tijdens het bezoek aan onze dagopvang. Om dit beeld compleet te krijgen hebben we veel contact met mantelzorgers. Daarvoor gebruiken we o.a. Familienet, een digitaal communicatiemiddel dat voor iedere mantelzorger inzichtelijk is door het gebruik van foto’s en verhalen en een hulpmiddel kan zijn om de dag voor de bezoeker te herinneren. Het fijne is dat er voor iedere bezoeker een afgeschermd gebied is en daardoor voldoet aan de privacywetgevingen.

 

Mocht een mantelzorger geen internet hebben dan hebben we op de ouderwetse manier ook prima contact”.
Bent u nieuwsgierig geworden? Kom gezellig langs (Rietdekker 9B in Roden) tijdens de informatiemomenten of neem telefonisch contact op met Jolanda of Marije via: 050 208 68 88.

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.