Handhaving uit zicht voor Nieuw-Roden na nederlaag tegen LEO

Het moest een belangrijke avond worden voor de hoofdmacht van Nieuw-Roden. Op deze donderdagavond stond de directe concurrent LEO op het programma. Om nog kans te maken op nacompetitie moet Nieuw-Roden vandaag winnen om zo op 2 punten afstand te komen van de nummer 12, alle reden om vandaag punten te pakken!

Dan de wedstrijd. Al snel was duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren. LEO probeerde af en toe via de lange bal de spitsen te bereiken, maar deze werden goed afgestopt door de verdediging van Nieuw-Roden. Nieuw-Roden kwam zelf niet veel aan voetballen toe, er heerste veel onrust en spanning op het veld. Richting het einde van de eerste helft kwamen de Nieuw-Rodenaren toch een paar keer dichtbij het doel van LEO maar wisten de kansen nog niet te verzilveren. LEO kreeg zelf ook twee goed kansen op een goal, maar hier had keeper Cas van de Gruiter een antwoord op.

Dan de tweede helft. In de rust is Stefan Waij erin gekomen bij Nieuw-Roden, die er een tijd uitlag wegens een blessure. Gelijk in de 46ste minuut liet Waij zien waarvoor hij gebracht werd, een goede actie over de vleugel werd helaas niet bekroond met een goal doordat de doelman van LEO redding bracht. De ploegen waren nog altijd aan elkaar gewaagd tot een cruciaal moment in de wedstrijd, in een 1 tegen 1 situatie wordt een speler van LEO op de 16 meter lijn half geraakt door een speler van Nieuw-Roden waarna de scheidsrechter een penalty oordeelt. Het ongeloof van Nieuw-Roden is groot maar de beslissing stond, wat hierop volgde was een penalty die door de aanvoerder van LEO koelbloedig benut werd. De tegentreffer was harde klap in het gezicht van de spelers van Nieuw-Roden, er moest vandaag gewonnen worden en het werd een halfuur voor tijd een grote uitdaging. Er moest frisse adem in de ploeg en daarvoor kwam Gijs van de Gruiter in de ploeg, maar zijn enthousiasme werd hem na amper 5 minuten al fataal, een harde overtreding wordt direct bestraft met een rode kaart en zodoende moest Nieuw-Roden met 10 man verder. Na deze mokerslag probeerde Nieuw-Roden nog de koppers te zoeken via de lange bal, maar LEO verdedigde stug en Nieuw Roden kwam amper aan voetballen toe. In de laatste minuut werd de wedstrijd beslist. Een uitstekend ingeschoten vrije trap zorgde voor de 0-2 voor LEO en hierna was de wedstrijd ten einde.

Een hectische wedstrijd met een dramatisch fluitende scheidsrechter, wat zelf bij tegenstander LEO tot ongeloof leidde, terwijl de beslissingen in hun voordeel uitpakten. Desondanks was het donderdagavond bij Nieuw Roden voetballend niet goed genoeg en moet men zelf in de spiegel kijken. Na het laatste fluitsignaal liepen de emoties hoog op en overheerste het verdriet.

Handhaving is zo goed als uit zicht met nog vier wedstrijden te spelen en acht punten achterstand op de veilige plekken. Daarnaast willen we de supporters enorm bedanken voor hun steun. Zondag wacht om 14:00 de uitwedstrijd tegen Asser Boys. We hopen jullie dan allemaal te zien.