Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

-
WiN:de leestafel Norg & gezonde zelfzorg voor mantelzorgers & kennismakers naar Maallust Veenhuizen
13.May.2022

De Kennismakers met De Leestafel
NORG – Elke vrijdagmorgen is er voor alle inwoners uit de gemeente Noordenveld een programma in De Brinkhof dat is samengesteld door de bibliotheek en Welzijn in Noordenveld onder de naam De Kennismakers. De Leestafel is hierbij het vaste onderdeel en wel op vrijdag 20 mei, waar met begeleiding van een vrijwilliger gezamenlijk gesproken kan worden over de actualiteit, de waan van alle dag, de krant van vandaag. De koffiekan staat op de stamtafel waarbij ook kranten en tijdschriften niet zullen ontbreken. Informatie bij 050 317 65 00 Servicebureau WiN. Gert van der Waal is als WiN medewerker betrokken bij De Kennismakers.

 

Opgeven kan tot 27 mei voor ‘Gezonde Zelfzorg’ een programma voor mantelzorgers
NOORDENVELD – Hoe ga je om met stress en creëer je meer rust en ontspanning? Vanuit Welzijn in Noordenveld wordt in de maanden juni en september een nieuw programma voor mantelzorgers
aangeboden dat specifiek gericht is op ‘Gezonde Zelfzorg met mindfulness en zelfcompassie’. ‘Het is een programma van enkele weken waarin je leert om met meer mildheid om te gaan met jezelf.’ Dit zegt Hennie de Jong. Zij is mantelzorgondersteuner in de gemeente Noordenveld en verbonden aan Welzijn in Noordenveld. ‘De coronatijd heeft veel van ons allemaal gevraagd en van mantelzorgers misschien nog wel meer. In 2021 hebben we al enkele succesvolle trainingen mindfulness gegeven. Nu geven we daar een vervolg aan met een programma met 9 bijeenkomsten.
Het is belangrijk om op een gezonde manier goed voor jezelf te zorgen en hoe doe je dat dan in uitdagende omstandigheden waar veel mantelzorgers dagelijks mee te maken hebben. Dit programma geeft hierin handvatten.’
De begeleiding is in handen van mindfulness- en zelfcompassietrainers Fokje Westerling en Maria Douwes-Hulzebos. ‘Gezonde Zelfzorg’ gaat onder andere in op verschillende oefeningen zoals meditaties, schrijfoefeningen en mindfulness in beweging. De startavond is op woensdag 1 juni, het vindt plaats in dorpshuis t RAShuys in Roderesch en dankzij een bijdrage van de gemeente Noordenveld is de workshop gratis te volgen voor mantelzorgers. Het programma staat in de zomerweken stil en gaat daarna in september verder. Opgeven kan voor 27 mei bij het Servicebureau van Welzijn in Noordenveld 050 3176500. Ook voor vragen en informatie.

 

De Kennismakers naar Maallust Veenhuizen
NORG – Elke vrijdagmorgen is er voor alle inwoners uit de gemeente Noordenveld een programma in De Brinkhof dat is samengesteld door de bibliotheek en Welzijn in Noordenveld onder de naam De Kennismakers. Vast onderdeel is De Leestafel. De Leestafel wordt soms afgelost met Het Kenniscafé of een Er-Op-Uitje.
Op vrijdag 27 mei is er een Er-Op-Uitje naar de bierbouwerij Maallust in Veenhuizen. Er is een rondleiding in het gebouw met uitleg over het brouwproces. Er is deze ochtend geen proeverij, al krijgen alle deelnemers wel een verrassingsbiertje mee naar huis. Een kop koffie met een lekker koek horen ook bij het programma.
Deze ochtend start om 10.00 uur en is rondom 12.30 uur afgerond. Vervoer wordt georganiseerd. Uw kosten bedragen € 15. Vertrek vanaf De Brinkhof in Norg. Geef u op voor woensdag 25 mei.
Informatie en opgave bij 050 317 65 00 Servicebureau WiN. Gert van der Waal is als WiN medewerker betrokken bij De Kennismakers. Kijk ook op de activiteitenladder van www.welzijninnoordenveld.nl . Ook daar kunt u zich opgeven.

 

 

 

 

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.