Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

 


‘Wandelen buiten de wandelgang als het nieuwe medicijn voor gezond ouder worden’


 


Gezondheid, waar moet je beginnen?


Gezonde voeding, meer sporten, extra vitaminen slikken, vaker de sportschool in, yoga of mindfulness, er zijn genoeg mogelijkheden om te werken aan je gezondheid. Er zijn zelfs zoveel opties dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, terwijl er een hele leuke, duurzame en makkelijke manier is om aan je gezondheid te werken: wandelen.


 


Wandelen voor een positief effect op jouw gezondheid


In Nederland maken we gemiddeld 1,8 miljard wandelingen per jaar. We stappen er flink op los. Dit is maar goed ook, want wandelen heeft vele positieve effecten zowel op jouw fysieke- als mentale gezondheid. Wandelen zorgt namelijk tot een vermindering van stress, verlaagt de bloeddruk en bloedsuikerspiegel, vergroot je weerstand en zorgt voor meer energie in combinatie met zelfvertrouwen. Wandelen is dus een prima manier om aan je gezondheid te werken. Toch maakt maar 30% van de Nederlanders dagelijks een ommetje. Nu vraag je je misschien af of je zelf wel genoeg wandelt of waarom meer mensen niet gaan wandelen, maar wat als je niet weet waar je moet beginnen? Fysiotherapiepraktijk beweegpost en Roden Fit en Gezond slaan de handen in één voor de nationale diabetes challenge.


 


Wandel erop los met de nationale diabetes challenge 2022


Van Mei tot eind September vindt de Nationale diabetes challenge plaats waaraan ook jij kunt deelnemen. In deze periode wordt er 20 weken lang gewandeld in een gezellige wandelgroep met begeleiding. De keuze is reuze, er zijn namelijk drie wandelmomenten: dinsdagochtend van 10:00-11:00, dinsdagavond van 19:00-20:00 of donderdagochtend van 10:00-11:00 welke allemaal plaatsvinden in Roden. Elk wandelmoment wordt afgesloten met een warme kop koffie of thee. Dit is niet alleen heel gezond, maar ook heel gezellig.


 


Wandelen is voor iedereen


Denk je nu dit is helemaal wat voor mij, maar heb je geen diabetes? Dat maakt helemaal niet uit: ook zonder diabetes ben je van harte welkom om mee te wandelen. Wandelen is namelijk voor iedereen belangrijk: het houdt je fit, gezond en geeft je energie. Daarbovenop komt nog dat samen wandelen veel leuker is dan alleen en krijg je deskundige begeleiding. Dus waar wacht je nog op? Meldt je snel aan door te bellen naar het telefoonnummer 06 252 998 72 (Roden Fit en Gezond). Hopelijk zien we jou dan snel je stoute (wandel) schoenen aantrekken om er stevig op te wandelen.