Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

Lieuwe Boskma heeft een grote stap gezet naar de tweede plaats in de kampioenscompetitie van Schaakclub Roden. Johan Zwanepol werd het slachtoffer van de dadendrang van Boskma en lijkt met nog twee ronden te gaan veroordeeld tot de derde plaats. De vierde plaats wordt bezet door Dick Dalmolen. Dalmolen, voormalig clubkampioen, heeft een goed seizoen. In deze ronde snoepte hij een pionneneindspel af van Henk van Bemmel, ook geen kleintje op dit gebied.


 


In de B-groep is Jan van Spijker toch nog dicht in de buurt van Arend van der Burgh gekomen. Hij versloeg Menno Keizer met overmacht in de koningsaanval. Van der Burgh moest zich tegen Mark Hoogendijk tevredenstellen met remise. Ook de kansen van Jeppe Teensma zijn na remise tegen Jan Duisterwinkel, nog niet helemaal verkeken.


 


De meest verrassende uitslag kwam op naam van Bob van Maanen. Tegen Jan Pezij kwam hij met nadeel uit de opening, maar in het vervolg van de partij kon hij profiteren van onzorgvuldigheden van Pezij en werd winnaar van de partij. De eerste plaats van Pezij in de C-groep lijkt ondanks deze misstap niet meer in gevaar.