Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

De FIOD heeft dinsdag vijf mannen (26, 29, 39, 53 en 59 jaar) uit Assen, Groningen, Leek, Norg en Renkum aangehouden op verdenking van grootschalige fraude met TVL en valsheid in geschrifte.


 


De woningen van de vijf en een woning in de gemeente Opsterland zijn doorzocht, net als drie kantoorpanden in Tynaarlo en de gemeenten Lingewaard en Noordenveld. Daarbij is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie, drie personenauto’s en negentienduizend euro contant geld. Drie mannen zijn overgebracht naar een politiebureau in Zwolle en twee naar Apeldoorn, meldt de fiscale opsporingsdienst.


 


Aangifte RVO


Een aangifte van de RVO was de aanleiding om het strafrechtelijke onderzoek op te starten. Op tientallen TVL-aanvragen stonden zeer hoge referentie-omzetten, die vele malen hoger waren dan de omzetten die waren aangegeven bij de Belastingdienst. Daardoor leken de ondernemers tijdens de coronacrisis met een grotere omzetdaling te kampen dan in werkelijkheid het geval was.


 


Valse omzetgegevens opgegeven


Het vermoeden is dat de vijf verdachten namens diverse bedrijven voor zes miljoen euro onjuiste TVL-aanvragen hebben ingediend bij de RVO. Bij deze aanvragen zijn vermoedelijk bewust valse omzetgegevens opgegeven, die onderbouwd zijn met valse documenten. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, meldt de FIOD. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.