Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

Beste inwoners,
Het is alweer enige weken geleden dat wij de eerste Oekraïense vluchtelingen hebben opgevangen in Noordenveld. En het einde lijkt nog niet in zicht... iedere dag zien we nog steeds vreselijke beelden van de oorlog. Nederland doet er alles aan om ontheemden gastvrij op te vangen. In Noordenveld is het Fletcher Hotel Langewold nu volledig bezet en groepsverblijf De Hullen is gereed gemaakt om maximaal 65 mensen op te kunnen vangen. Al met al worden nu zo’n 150 vluchtelingen opgevangen op deze locaties en bij mensen thuis. Noordenveld zorgt daarmee binnen Drenthe al voor een betrekkelijk groot aantal opvangplaatsen. En wij blijven ons inzetten om meer mensen in nood te kunnen helpen, mocht dat nodig zijn.


 


Bedankt voor uw hulp
Als gemeente kunnen wij het niet alleen. Als burgemeester ben ik er trots op dat zoveel inwoners willen helpen om de Oekraïners gastvrij te ontvangen, hen wegwijs te maken in onze mooie gemeente of als vrijwilliger te willen helpen met taallessen. Ook de ondernemers dragen hun steentje bij door bijvoorbeeld het leveren van bedden, wasmachines, hand- en theedoeken, of door Oekraïners in dienst te nemen. Veel maatschappelijke organisaties zoals Welzijn in Noordenveld, Vluchtelingenwerk, Stichting Oost-West Kontakten en het Taalhuis, maar ook het onderwijs doen hard hun best alles zo goed mogelijk voor de vluchtelingen te organiseren. Met elkaar proberen wij hen een veilig verblijf te bieden, zich zo welkom mogelijk te laten voelen en op weg te helpen in onze samenleving. Bedankt daarvoor!


 


Uitdagingen
Ik hoop als burgemeester dat wij ook de komende periode ons met elkaar in blijven zetten voor een goed verblijf voor de Oekraïners. Niet alles gaat vlekkeloos en we zullen dan ook nog genoeg uitdagingen tegen gaan komen. Dat kan ook niet anders. Deze situatie is nieuw voor iedereen. Maar ik weet zeker dat we met elkaar ver gaan komen. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan op onze website: www.noordenveld.nl .
U kunt ook een e-mail sturen naar oekraine@noordenveld.nl .


 


Met vriendelijke groet,
Klaas Smid
Burgemeester