Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

Wegens groot succes in 2019 is er in Kunstencentrum K38 in Roden opnieuw een expositie ‘Florale Kunst’. Ook nu biedt de expositie een podium voor niet-alledaags bloemwerk.
Vijftien bloembinders presenteren vanaf 14 mei t/m 6 juni in K38 zeer uiteenlopend werk. De opening is op zaterdag 14 mei 17.00 uur, na de reguliere openingstijd van de galerie. Wees welkom!


 


Er zijn dit keer niet alleen ruimtelijke florale objecten te zien: ook de fotografie en de schilderkunst is vertegenwoordigd. Gemeenschappelijk in alle werken is de NATUUR als invalshoek en inspiratiebron. 


 


Speciaal voor deze expositie hebben ook leerlingen van de Ronerborg uit Roden florale werken gemaakt. Ze worden tentoongesteld op de bovenverdieping van K38. Daarnaast is er werk te zien van studenten van de Floral Academy te Ede.


 


Er worden over het thema ‘Natuur’ ook lezingen en workshops gehouden.
In de looptijd van de expositie zijn er op de zondagmiddag lezingen over diverse aspecten van Florale kunst, natuurkunst en tuinkunst.


 


De lezingen zijn op 15 mei, 22 mei en 29 mei, allen aanvang om 14.00 uur.
Er zijn workshops voor basisschooljeugd. Voor groep 7 en 8 ‘Fotograferen met je smartphone’, thema: Table top o.l.v. Johan Wolfard op woensdag 18 mei van 15.00 tot 16.00 uur.


 


En voor groep 5 en 6 ‘Kunst maken met natuurlijke spullen’ o.l.v. Jantine Koppert op woensdag 1 juni van 15.00 tot 16.00 uur. Zie voor meer informatie onze website.


 


Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38, 9301LT Roden


Woensdag t/m zondag van 13-17 uur


Entree € 2,- tot 18 jaar gratis. www.kunstencentrumk38.nl


 


Foto 1:  Annemarie Mellema, (!mage bij !lse)


Foto 2:  Laura Schilderinck


Foto 3:  Frits Driesen