Roden Heren 1 verliest en moet kampioenschap minimaal een week uitstellen


 

Nadat het eerste heren team van hockeyclub Roden zich 2 weken geleden verzekerde van promotie naar de 2e klasse, kregen ze afgelopen zondag de 1e kans om kampioen te worden. In Hengelo tegen HC Twente moest er gewonnen worden om het kampioenschap binnen te hengelen. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie wedstrijd en Roden stapte vol zelfvertrouwen het veld op. Wellicht met iets te veel zelfvertrouwen, want al snel werd duidelijk dat het niet zomaar even zou winnen in Twente. In de thuiswedstrijd werd er met 10-0 gewonnen en dit zorgde wellicht voor nog een extra stukje gemakzucht. Twente zat er fel bovenop en kreeg al snel de 1e kansjes. Gelukkig hield keeper Hoogenberg zijn goal schoon in het 1e kwart. Aan de andere kant kon Roden nog weinig potten breken. Er werd slechts 1 corner gehaald en die vloog er helaas niet in dit keer. In het 2e kwart was het spelbeeld vrijwel identiek. Het baltempo van Roden lag te laag in balbezit en in niet-balbezit was er te weinig druk op Twente. Hierdoor kon Twente regelmatig eenvoudig de cirkel van Roden binnen komen en dit resulteerde halverwege in een strafcorner voor Twente. Deze werd hoog in de touwen geslagen door een speler van Twente. Iets wat normaal gesproken niet zou mogen, maar de scheidsrechters waren van mening dat het voor deze ene keer wel mocht en keurden het doelpunt goed. Dankzij een onterecht doelpunt, maar op basis van het spelbeeld wellicht wel een terechte 1-0 achterstand zochten we de kleedkamers op.
Iedereen wist natuurlijk wel dat het beter moest en iedereen wist ook hoe het anders moest, maar Roden kreeg het in de 2e helft helaas niet voor elkaar om het spelbeeld om te draaien. Het zat ook allemaal net niet mee. Kansen en corners werden gemist en de scheidsrechters floten erg inconsequent. In het 3e kwart kwam Twente, dankzij slordig balverlies, op een 2-0 voorsprong. Roden ging daarna alles of niets spelen en voerde het tempo eindelijk wat op. Maar dit was te laat. 5 minuten voor tijd sleepte Sjors ter Veld nog de 2-1 tegen de touwen, maar verder kwam Roden helaas niet. Met een 2-1 verlies stapte Roden van het zonnige veld af. Het was deze zondag verre van goed genoeg. Zodoende werd het 1e verlies van in deze competitie gelden en dus moet het kampioensfeest een week uitgesteld worden.

 

 

Komende zondag, 15 mei om 14.45 uur, spelen de mannen tegen Arnhem en bij winst zijn ze alsnog kampioen. Het gaat een mooie dag worden op het gemeentelijk Sportpark, want voor Heren 1 kan het tweede ook het kampioenschap binnen halen. Wellicht dus dubbelfeest op de hockeyvelden van MHC Roden komende zondag!