Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

Flying Red – Red Giants. Soms is chaos best leuk.
Als kampioenskandidaat is het soms lastig te spelen tegen een degradatiekandidaat. Niet alleen bij voetbal maar ook bij basketbal, hoewel de uiteindelijke uitslag daar veel voorspelbaarder is. Zo ook afgelopen zaterdag in sportcentrum de Hullen waar het Meppeler Red Giants het Flying Red goed lastig wist te maken.Chaos was, naast een ijzersterke Wim van der Kamp, het wapen van Red Giants.
En Flying Red liet zich, mede door de vele door blessures afwezige spelers, er in meeslepen.
Routinier van de Kamp, die ondanks al zijn ervaring niet ophield te zeuren, werd overall topscorer met 26 punten. Bas Veenstra stelde daar 21 punten tegenover, ondersteund door Ilias Kardamis (18), Kaj Egberts (15), en Ruben Nienhuis (14).
Via de kwartstanden 21-17, 38-25 (rust) en 54-46 werd een uiteindelijk een 82-55 overwinning behaald. Opvallend was de terugval in het derde kwart, waar Flying Red vroeger berucht om was. In tegenstelling tot het verleden wist de ploeg de terugval nu goed te boven te komen.


 


De wheelers van Flying Red waren minder gelukkig en verloren tweemaal. ISV Hengelo, vorig seizoen nog in de eredivisie uitkomend, nam de punten met 65-31 mee naar huis
René Lubbers scoorde voor de Reds 14 punten. Jelmer Kleefstra evenaarde die score in de verloren wedstrijd tegen SC Antilope uit Utrecht, (48-35)


 


Dinsdag 10 mei speelt Flying Red om 19:30 tegen mede titelkandidaat Scylla in de Hullen.
Zaterdag 14 mei speelt heren2 om 18:00 tegen Celeritas Donar 3, eveneens in de Hullen.