Vastgezet Bericht.

Rond Hemelvaart staat het centrum van Roden in het teken van ‘Kleintje Rodermarkt’ en de paardensport.

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Concours Hippique Tuigpaarden op Hemelvaartsdag. Daarmee is het Hemelvaartconcours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours met Tuigpaarden is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de Kleintje Rodermarkt-week. Op

Het is zondagmiddag 8 mei en er staat een lastige wedstrijd op het programma voor Nieuw-Roden. Na een verloren wedstrijd vorige week zal de hoofdmacht toch echt een keer weer punten moeten gaan pakken, want de eindstreep is in zicht is en de rode lantaarn is nog steeds in handen van de NeiRôners. Vandaag kwam koploper Forward op bezoek in Nieuw-Roden, geheel in eigen stijl met een spelersbus, haarbanden & stropdassen.


 


Dan de wedstrijd. Het spelbeeld was snel duidelijk. Forward nam het heft in handen en probeerden al snel richting de goal van keeper Cas van de Gruiter te komen. Hij verving vandaag de geblesseerde Jayden Kuiper. Forward domineerde, maar Nieuw-Roden hield knap stand, doormiddel van een goede organisatie en vooral hard werken. De Nij-Roners kwamen zelfs nog tot aan een aantal counter kansen, maar goals werden er nog niet gemaakt in de eerste helft. Forward kreeg de beste kansen, maar Nieuw Roden hield het doel schoon.


 


Dan de tweede helft, wederom was het Forward die de aanval zocht. Maar de eerste paar kansen waren voor Nieuw-Roden, die scherp bleken in de counter en misschien wel voor een verrassing konden gaan zorgen vandaag. Deze verrassing zou er helaas niet komen. In de zeventigste minuut werd een voorzet vanaf de rechterkant verlengd door de spits van Forward en verdwijnt in het doel, 0-1. Na deze goal leek het alsof de organisatie van Nieuw-Roden kwijt was, er werd onnodig risico genomen en verkeerde keuzes gemaakt. Hierdoor kwamen de Groningers al snel op 0-2, de genadeklap waardoor de koppies gingen hangen bij de hoofdmacht. Ondertussen gingen de mannen van Forward door met aanvallen en werd het in de laatste minuten van de wedstrijd nog 0-3 & 0-4.


 


Wederom een verliespartij voor de hekkensluiter, en wederom had Nieuw-Roden de eerste 70 minuten van de wedstrijd meer verdient. Net als vorige week tegen Actief zat het geluk niet mee en zullen de mannen het toch echt 90 minuten moeten volhouden. Met nog 5 wedstrijden is het nog zeker niet gedaan, er komen namelijk erg belangrijke wedstrijden aan tegen de directe concurrenten, waar tegen de punten gepakt zullen moeten worden.


 


Aanstaande donderdagavond om 19:30 wacht de degradatiekraker tegen LEO Loon. Misschien wel de belangrijkste van de komende reeks. Wij hopen u daarom in grote getalen te zien om de hoofdmacht aan te moedigen! Hopelijk tot dan.