In Hoogezand was de club met dezelfde naam deze middag de tegenstander van Roden. De Groningers zijn koploper in de 1e klasse F. De Drenten staan op de 10e plaats en kunnen elk puntje gebruiken in de strijd om de nacompetitie voor de degradatie te voorkomen.

In de thuiswedstrijd aan het begin van het seizoen won Roden met 3-1. Verrassend, omdat Hoogezand, naast dat het een goede ploeg heeft, de afgelopen seizoenen de “angstgegner” van Roden was.

Verrassend was het vanmiddag wederom en vooral ook enerverend tot de laatste minuten, waarbij het verschil op de ranglijst niet was te zien. En het stempel "Hoogezand = angstgegner" kan na vandaag eigenlijk wel weg.

In de eerste helft waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd, met Hoogezand misschien iets makkelijker voetballend, waarbij de defensie van Roden af en toe wat steekjes liet vallen. Bij de rust stond dan het ook 2-1 voor de Groningers. Enrico Wardenier scoorde voor Roden. Peter van Son en Justin Slor namens Hoogezand. 

Na de thee een beetje hetzelfde spelbeeld, met dit verschil dat Roden nog meer energie in de wedstrijd gooide. Het was dan ook Hugo Steenbergen die al snel in het tweede bedrijf de stand gelijk trok, 2-2.

Een minuut later nam Hoogezand echter weer een voorsprong, 3-2.

Roden liet het er niet bij zitten zitten en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er. Uit een penalty scoorde Enrico Wardenier z'n tweede, 3-3.

Hoogezand was na die treffer enigszins van slag en uitte z'n frustratie vooral op scheidsrechter Zeeman, die en dat moet gezegd, niet in het nadeel van Roden floot.

Resultaat was wel dat Roden hierdoor overeind bleef en zelfs in de 80e minuut een voorsprong nam. Uit een corner van invaller Rutger van der Laan scoorde bij de tweede paal Luuk Jans, die eveneens was ingevallen. Hoogezand was weer wakker en perste er in de laatste 10 minuten nog een slotoffensief uit, overigens zonder gevolgen voor de stand.

En zo behaalde Roden 3 belangrijke punten in de strijd om de nacompetitie te voorkomen, met als bonus verlies van "concurrenten" Stadpark en vooral FVC.

Komende donderdagavond 12 mei (!!!!) speelt Roden tegen vv Heerenveen, aanvang 19.30 uur aan de Norgerweg.

Verslag Bert van der Laan